Kohti koulua -

kielellisten matemaattisten ja motivationaalisten valmiuksien kehitys

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

61,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 187

Lisätiedot

Kirjassa tarkastellaan alle kouluikäisten lasten sekä 1. ja 2. luokan oppilaiden oppimistaitojen muotoutumista ja kehitystä kielellisten, matemaattisten ja motivationaalisten valmiuksien näkökulmasta. Kirja tarjoaa uusimpaan tutkimukseen perustuvaa tietoa lasten oppimisesta lähtökohdaksi oppimisen ongelmien varhaiseen havaitsemiseen, tukitoimien suunnitteluun ja toteutukseen varhaiskasvatuksessa ja alkuopetuksessa. Turun yliopiston kasvatustieteiden laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen tutkijat vastaavat pitkittäistutkimuksen keinoin siihen, miten lasten oppimismotivaatio sekä kielelliset ja matemaattiset valmiudet rakentuvat ennen kouluikää ja alkuopetuksen aikana, ja mitkä osataidot ovat tärkeitä sujuvan koulunaloituksen kannalta. Kirjan artikkeleissa läpileikkaavana teemana on arvioida lasten yksilöllisiä eroja siinä, minkälaisiin oppimisympäristön piirteisiin he kiinnittävät huomionsa ja mihin heidän toimintansa suuntautuu oppimis- ja vuorovaikutustilanteissa. Oppiminen ja kehitys nähdään huomion kiinnittämisen ja siihen liittyvän merkitysten kokemisen, toiminnan ja toiminnasta saatavan palautteen tulkinnan tuloksena. Näin ollen myös aikuisella on keskeinen rooli niin opinpolun ohjaajana kuin motivaation sytyttäjänä. Kirja on suunnattu oppimisesta ja erityisesti lasten kognitiivisesta ja motivationaalisesta kehityksetä kiinnostuneille opettajille, opiskelijoille, tutkijoille ja vanhemmille.

Lisätiedot

Kuvaus Kirjassa tarkastellaan alle kouluikäisten lasten sekä 1. ja 2. luokan oppilaiden oppimistaitojen muotoutumista ja kehitystä kielellisten, matemaattisten ja motivationaalisten valmiuksien näkökulmasta. Kirja tarjoaa uusimpaan tutkimukseen perustuvaa tietoa lasten oppimisesta lähtökohdaksi oppimisen ongelmien varhaiseen havaitsemiseen, tukitoimien suunnitteluun ja toteutukseen varhaiskasvatuksessa ja alkuopetuksessa. Turun yliopiston kasvatustieteiden laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen tutkijat vastaavat pitkittäistutkimuksen keinoin siihen, miten lasten oppimismotivaatio sekä kielelliset ja matemaattiset valmiudet rakentuvat ennen kouluikää ja alkuopetuksen aikana, ja mitkä osataidot ovat tärkeitä sujuvan koulunaloituksen kannalta. Kirjan artikkeleissa läpileikkaavana teemana on arvioida lasten yksilöllisiä eroja siinä, minkälaisiin oppimisympäristön piirteisiin he kiinnittävät huomionsa ja mihin heidän toimintansa suuntautuu oppimis- ja vuorovaikutustilanteissa. Oppiminen ja kehitys nähdään huomion kiinnittämisen ja siihen liittyvän merkitysten kokemisen, toiminnan ja toiminnasta saatavan palautteen tulkinnan tuloksena. Näin ollen myös aikuisella on keskeinen rooli niin opinpolun ohjaajana kuin motivaation sytyttäjänä. Kirja on suunnattu oppimisesta ja erityisesti lasten kognitiivisesta ja motivationaalisesta kehityksetä kiinnostuneille opettajille, opiskelijoille, tutkijoille ja vanhemmille.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Turun yliopisto
Toimittaja Lepola, Janne - Hannula, Minna M.
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0359-8829
Sivumäärä 187
ISBN 9512931702
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 8276793
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat alkuopetus, esikouluikäiset, esiopetus, kielellinen kehitys, kognitiivinen kehitys, koulukypsyys, koulutulokkaat, kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, lukutaito, matemaattinen ajattelu, motivaatio, oppiminen, oppimiskyky, oppimisvaikeudet, oppimisv
Alanimike 8276793

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kohti koulua

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot