Kerrottu tulevaisuus - Anne K. Ollila

alueet, nuoret, menestys ja marginaalit

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

48,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Ollila, Anne K.
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 236

Lisätiedot

Tutkimus osoittaa, millä tavoin paikka kehystää nuorten mahdollisuuksia suunnitella tulevaisuuttaan ja koostaa tulevaisuuskuviaan. Se kertoo, miten nuoret rakentavat käsityksiä niin omasta tulevaisuudestaan kuin myös sen paikan tulevaisuudesta, johon he toiveensa, tavoitteensa ja valintansa sijoittavat. Tutkimuksen nuoret ovat 15-16-vuotiaita, yhdeksättä vuosiluokkaa käyviä peruskoululaisia Itä-Helsingistä, Kittilästä ja Kemijärveltä - kansallisissa keskusteluissa marginalisoiduilta alueilta. Aineisto koostuu eläytymismenetelmää hyödyntäen kerätyistä kirjoitelmista ja ryhmäkeskusteluista. Analyysi perustuu narratiivisen analyysin ja jäsenkategorisoinnin periaatteisiin. Tutkimuksen yhteiskunnallisena taustana on keskustelu alueellisesta polarisaatiosta.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimus osoittaa, millä tavoin paikka kehystää nuorten mahdollisuuksia suunnitella tulevaisuuttaan ja koostaa tulevaisuuskuviaan. Se kertoo, miten nuoret rakentavat käsityksiä niin omasta tulevaisuudestaan kuin myös sen paikan tulevaisuudesta, johon he toiveensa, tavoitteensa ja valintansa sijoittavat. Tutkimuksen nuoret ovat 15-16-vuotiaita, yhdeksättä vuosiluokkaa käyviä peruskoululaisia Itä-Helsingistä, Kittilästä ja Kemijärveltä - kansallisissa keskusteluissa marginalisoiduilta alueilta. Aineisto koostuu eläytymismenetelmää hyödyntäen kerätyistä kirjoitelmista ja ryhmäkeskusteluista. Analyysi perustuu narratiivisen analyysin ja jäsenkategorisoinnin periaatteisiin. Tutkimuksen yhteiskunnallisena taustana on keskustelu alueellisesta polarisaatiosta.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Ollila, Anne K.
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 236
ISBN 9789524842211
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8351562
Asiasanat alueelliset erot, asuinalueet, diskurssi, elämänodotukset, eriytyminen, Helsinki, helsinkiläiset, identiteetti, Kemijärvi, Kittilä, Lappi, lappilaiset, menestyminen, nuoret, paikallisuus, paikka, Pohjois-Suomi, polarisaatio (yhteiskuntatieteet), syrjäyty
Alanimike 8351562

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kerrottu tulevaisuus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot