Karitsa ja Leijona - Erkki Ranta

Ilmestyskirja kaikelle kansalle

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

8,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Ranta, Erkki
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 226

Lisätiedot

Mistään Uuden testamentin kahdestakymmenestä seitsemästä kirjasta ja kirjeestä ei ole kautta kirkon historian kiistelty niin paljon kuin Ilmestyskirjasta. Vanhassa kirkossa se oli evankeliumien ohella luetuin ja käytetyin kirja, jopa laajemmin ja aikaisemmin kuin Paavalin kirjeet. Silti Ilmestyskirja oli tietyllä tavalla syrjäytynyt. Siitä ei esimerkiksi otettu yhtään lukukappaletta kirkon perikooppikirjoihin, joita käytettiin jumalanpalveluksissa. Näin se jäi liiaksi vain pienten ja usein myös vainottujen lahkojen ja suuntien käytettäväksi. Lutherkin suhtautui Ilmestyskirjaan aluksi kriittisesti, mutta oppi myöhemmin arvostamaan sitä. Lutherin mukaan tärkeintä Ilmestyskirjassa on, "että meidän pyhyytemme on taivaassa, missä Kristus on", "että Kristus on kanssamme vaikka kaikkein pahimmin kävisi" ja että "niin kuin me tässä kirjassa näemme, Kristus kaikkien vaivojen, petojen ja pahojen enkelien keskellä on kuitenkin pyhiensä kanssa ja saa viimein voiton". Ilmestyskirjan selitys on Erkki Rannan kuudes teos paljon luetussa Raamattu kaikelle kansalle -sarjassa. Aiempia ovat mm. Valo loistaa pimeydessä: Johanneksen evankeliumi (2012) sekä Viesti vuorilta: Matteuksen evankeliumi (2009).

Lisätiedot

Kuvaus Mistään Uuden testamentin kahdestakymmenestä seitsemästä kirjasta ja kirjeestä ei ole kautta kirkon historian kiistelty niin paljon kuin Ilmestyskirjasta. Vanhassa kirkossa se oli evankeliumien ohella luetuin ja käytetyin kirja, jopa laajemmin ja aikaisemmin kuin Paavalin kirjeet. Silti Ilmestyskirja oli tietyllä tavalla syrjäytynyt. Siitä ei esimerkiksi otettu yhtään lukukappaletta kirkon perikooppikirjoihin, joita käytettiin jumalanpalveluksissa. Näin se jäi liiaksi vain pienten ja usein myös vainottujen lahkojen ja suuntien käytettäväksi. Lutherkin suhtautui Ilmestyskirjaan aluksi kriittisesti, mutta oppi myöhemmin arvostamaan sitä. Lutherin mukaan tärkeintä Ilmestyskirjassa on, "että meidän pyhyytemme on taivaassa, missä Kristus on", "että Kristus on kanssamme vaikka kaikkein pahimmin kävisi" ja että "niin kuin me tässä kirjassa näemme, Kristus kaikkien vaivojen, petojen ja pahojen enkelien keskellä on kuitenkin pyhiensä kanssa ja saa viimein voiton". Ilmestyskirjan selitys on Erkki Rannan kuudes teos paljon luetussa Raamattu kaikelle kansalle -sarjassa. Aiempia ovat mm. Valo loistaa pimeydessä: Johanneksen evankeliumi (2012) sekä Viesti vuorilta: Matteuksen evankeliumi (2009).
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Perussanoma
Tekijä Ranta, Erkki
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 226
ISBN 9789518887198
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8341360
Asiasanat Johanneksen ilmestys, Raamattu, raamatuntulkinta, tietokirjallisuus, Uusi testamentti, Raamattu, Raamattututkimus
Alanimike 8341360

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Karitsa ja Leijona

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot