Kansojen oikeus - John Rawls

julkisen järjen puolustus

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Rawls, John
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 303

Lisätiedot

John Rawls (1921-2002) oli 1900-luvun merkittävimpiä yhteiskuntafilosofeja. Hänen yhteiskuntateoriansa lähtökohtana on moderneille yhteiskunnille ominainen eettisten, poliittisten ja uskonnollisten näkemysten moninaisuus. Oikeudenmukaisen valtion tulee Rawlsin mukaan hyväksyä moniarvoisuus ja suhtautua siihen puolueettomasti. Teoksessaan Kansojen oikeus Rawls soveltaa teoriaansa kansainväliseen politiikkaan. Hän kehittelee ajatusta kansojen yhteisöstä, jonka perustana on liberaaleihin arvoihin perustuva kansojen oikeus. Tähän yhteisöön voivat kuulua myös maltilliset ei-liberaalit kansakunnat, jotka hyväksyvät kansojen oikeuden periaatteet. Rawls myös pohtii, mikä on "lainsuojattomien" valtioiden asema kansainvälisessä politiikassa ja millä perusteilla puuttuminen toisen valtion sisäisiin asioihin on oikeutettua. Rawls on innoittanut sekä puolustajia että kriitikoita, eikä modernia yhteiskuntafilosofiaa voi ymmärtää perehtymättä hänen teoksiinsa. Teos sisältää professori Juha Sihvolan kirjoittamat laajat jälkisanat, joissa tarkastellaan John Rawlsin liberalismikäsityksen perusteita sekä hänen ajattelunsa ansioita ja ongelmakohtia. Kansojen oikeus on tarpeellista luettavaa jokaiselle, jota kiinnostaa keskustelu ihmisoikeuksista, suvaitsevaisuudesta, oikeudenmukaisesta sodasta ja kansainvälisestä tulonjaosta.

Lisätiedot

Kuvaus John Rawls (1921-2002) oli 1900-luvun merkittävimpiä yhteiskuntafilosofeja. Hänen yhteiskuntateoriansa lähtökohtana on moderneille yhteiskunnille ominainen eettisten, poliittisten ja uskonnollisten näkemysten moninaisuus. Oikeudenmukaisen valtion tulee Rawlsin mukaan hyväksyä moniarvoisuus ja suhtautua siihen puolueettomasti. Teoksessaan Kansojen oikeus Rawls soveltaa teoriaansa kansainväliseen politiikkaan. Hän kehittelee ajatusta kansojen yhteisöstä, jonka perustana on liberaaleihin arvoihin perustuva kansojen oikeus. Tähän yhteisöön voivat kuulua myös maltilliset ei-liberaalit kansakunnat, jotka hyväksyvät kansojen oikeuden periaatteet. Rawls myös pohtii, mikä on "lainsuojattomien" valtioiden asema kansainvälisessä politiikassa ja millä perusteilla puuttuminen toisen valtion sisäisiin asioihin on oikeutettua. Rawls on innoittanut sekä puolustajia että kriitikoita, eikä modernia yhteiskuntafilosofiaa voi ymmärtää perehtymättä hänen teoksiinsa. Teos sisältää professori Juha Sihvolan kirjoittamat laajat jälkisanat, joissa tarkastellaan John Rawlsin liberalismikäsityksen perusteita sekä hänen ajattelunsa ansioita ja ongelmakohtia. Kansojen oikeus on tarpeellista luettavaa jokaiselle, jota kiinnostaa keskustelu ihmisoikeuksista, suvaitsevaisuudesta, oikeudenmukaisesta sodasta ja kansainvälisestä tulonjaosta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Gaudeamus
Tekijä Rawls, John
Kääntäjä Näreaho, Leo
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 303
ISBN 9789516629738
Ilmestymisvuosi 2007
Alkuteos " - The law of peoples, with, The idea of public reason revisited" -
Tilausnumero 8338950
Asiasanat ihmisoikeudet, kansainvälinen oikeus, kansainvälinen politiikka, liberalismi, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, tietokirjallisuus, yhteiskuntafilosofia, yhteiskuntateoriat, Nykyajan filosofia
Alanimike 8338950

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kansojen oikeus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot