Kansankirkko, uskonnonvapaus ja valtio -

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen tulkinta uskonnonvapaudesta 1963-2003

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 348

Lisätiedot

Suomessa uskonnonvapaudesta on käyty vilkasta keskustelua 1960-luvulta lähtien. Keskustelua ovat virittäneet yhteiskunnan sekularisaatio, kirkon ja valtion suhteisiin esitetyt ja toteutetut muutokset, uskonnonopetuksen asema sekä lainsäädännön uudistaminen niin perusoikeuksien määrittelyssä kuin kirkko- ja perustuslain osalta. Samanaikaisesti kirkon sisällä on pohdittu kirkon identiteettiä ja sen vaikutusta kirkon yhteiskunnalliseen asemaan. Tässä kirjassa paneudutaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon korkeimman päättävän elimen, kirkolliskokouksen, uskonnonvapaustulkintaan. Tutkimuksessa tarkastellaan kirkolliskokouksen keskustelua uskonnonvapaudesta, kirkon ja valtion suhteista sekä kansankirkon asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa vuodesta 1963 vuoteen 2003. Tutkimus käsittelee myös suomalaisen yhteiskunnan uskonnonvapaustulkintojen keskeisiä suuntaviivoja.

Lisätiedot

Kuvaus Suomessa uskonnonvapaudesta on käyty vilkasta keskustelua 1960-luvulta lähtien. Keskustelua ovat virittäneet yhteiskunnan sekularisaatio, kirkon ja valtion suhteisiin esitetyt ja toteutetut muutokset, uskonnonopetuksen asema sekä lainsäädännön uudistaminen niin perusoikeuksien määrittelyssä kuin kirkko- ja perustuslain osalta. Samanaikaisesti kirkon sisällä on pohdittu kirkon identiteettiä ja sen vaikutusta kirkon yhteiskunnalliseen asemaan. Tässä kirjassa paneudutaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon korkeimman päättävän elimen, kirkolliskokouksen, uskonnonvapaustulkintaan. Tutkimuksessa tarkastellaan kirkolliskokouksen keskustelua uskonnonvapaudesta, kirkon ja valtion suhteista sekä kansankirkon asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa vuodesta 1963 vuoteen 2003. Tutkimus käsittelee myös suomalaisen yhteiskunnan uskonnonvapaustulkintojen keskeisiä suuntaviivoja.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 348
ISBN 9789516932999
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8339465
Asiasanat 1900-luku, 2000-2003, evankelis-luterilainen kirkko, historia, kansankirkko, kirkolliskokoukset, kirkon hallinto, perusoikeudet, Suomi, tietokirjallisuus, uskonnonvapaus, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339465

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kansankirkko, uskonnonvapaus ja valtio

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot