Kadonnutta ihmisyyttä etsimässä - Pertti Karkama

johdatusta Johann Gottfried Herderin ajatteluun ja herderiläisyyteen Suomessa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Karkama, Pertti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 549

Lisätiedot

Teos selvittelee Johann Gottfried Herderin (1744-1803) ajatuksia ihmisyyden, humaniteetin, merkityksestä ja mahdollisuuksista. Herderin mukaan ihmiskunnan historiaa ovat hallinneet sodat, kumoukset, raakuus ja väkivalta. Herder oli kuitenkin optimisti: Ihmisyyden aate säilyy läpi aikojen etenkin taiteissa, tieteissä ja uskonnoissa totuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisrakkauden periaatteina. Herder oli yksi niistä eurooppalaisista ajattelijoista, jotka jo 1700-luvulla kysyivät, mikä merkitys eurooppalaisuudella on ihmiskunnan historiassa ja mikä on pienten kansojen osa. Viime vuosikymmeninä on etenkin Euroopassa herännyt laaja mielenkiinto Herderin ajatuksia kohtaan. Kyse ei ole romanttisesta ja nostalgisesta menneisyyden kaipuusta vaan keskustelusta, jossa etsitään nykyajasta ihmisyyden ja sivistyksen mahdollisuuksia. Kadonnutta ihmisyyttä etsimässä on puheenvuoro tässä keskustelussa.

Lisätiedot

Kuvaus Teos selvittelee Johann Gottfried Herderin (1744-1803) ajatuksia ihmisyyden, humaniteetin, merkityksestä ja mahdollisuuksista. Herderin mukaan ihmiskunnan historiaa ovat hallinneet sodat, kumoukset, raakuus ja väkivalta. Herder oli kuitenkin optimisti: Ihmisyyden aate säilyy läpi aikojen etenkin taiteissa, tieteissä ja uskonnoissa totuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisrakkauden periaatteina. Herder oli yksi niistä eurooppalaisista ajattelijoista, jotka jo 1700-luvulla kysyivät, mikä merkitys eurooppalaisuudella on ihmiskunnan historiassa ja mikä on pienten kansojen osa. Viime vuosikymmeninä on etenkin Euroopassa herännyt laaja mielenkiinto Herderin ajatuksia kohtaan. Kyse ei ole romanttisesta ja nostalgisesta menneisyyden kaipuusta vaan keskustelusta, jossa etsitään nykyajasta ihmisyyden ja sivistyksen mahdollisuuksia. Kadonnutta ihmisyyttä etsimässä on puheenvuoro tässä keskustelussa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tekijä Karkama, Pertti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0355-1768
Sivumäärä 549
ISBN 9789517469203
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8339617
Asiasanat 1700-luku, 1800-luku, aatehistoria, filosofit, historianfilosofia, ihmisyys, kansallinen identiteetti, kielifilosofia, kulttuurifilosofia, kulttuurivaikutukset, luonnonfilosofia, maailmankansalaisuus, Saksa, Suomi, tietokirjallisuus, Filosofia
Alanimike 8339617

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kadonnutta ihmisyyttä etsimässä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot