Kadonneen Brewsterin metsästys - Marja Lampi

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Lampi, Marja - Prytkov, Vladimir
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 191

Lisätiedot

Kadonneen Brewsterin metsästys on värikäs pala suomalaista ilmailuhistoriaa, seikkailukertomus ja dokumentti. Lentäjä-ässä Lauri Pekuri teki koneella pakkolaskun 1942 suureen Kalejärveen Itä-Karjalassa. Lentäjä pelastui, mutta kone jäi järven pohjaan 56 vuodeksi. Saatuaan vahvistuksen Yhdysvaltain laivaston ilmailumuseon kiinnostuksesta konehylkyyn, lentäjäveteraani Heimo Lampi yhdessä tyttärensä kanssa löysi yhteistyökumppanit ja aloitti etsinnät. Timo Nyman löysi koneen, ja Vladimir Prytkov kumppaneineen nosti sen elokuussa 1998. Moskovalainen yritys yhdessä Karjalan hallituksen kanssa vei koneen etsijäryhmältä ja myi sen Yhdysvaltain laivastolle. Vuosikausia Marja Lampi vetosi sekä Yhdysvaltain että Suomen viranomaisiin etsintäryhmän puolesta. Suomen valtio on jättänyt Yhdysvalloille asiasta nootin 2006.

Lisätiedot

Kuvaus Kadonneen Brewsterin metsästys on värikäs pala suomalaista ilmailuhistoriaa, seikkailukertomus ja dokumentti. Lentäjä-ässä Lauri Pekuri teki koneella pakkolaskun 1942 suureen Kalejärveen Itä-Karjalassa. Lentäjä pelastui, mutta kone jäi järven pohjaan 56 vuodeksi. Saatuaan vahvistuksen Yhdysvaltain laivaston ilmailumuseon kiinnostuksesta konehylkyyn, lentäjäveteraani Heimo Lampi yhdessä tyttärensä kanssa löysi yhteistyökumppanit ja aloitti etsinnät. Timo Nyman löysi koneen, ja Vladimir Prytkov kumppaneineen nosti sen elokuussa 1998. Moskovalainen yritys yhdessä Karjalan hallituksen kanssa vei koneen etsijäryhmältä ja myi sen Yhdysvaltain laivastolle. Vuosikausia Marja Lampi vetosi sekä Yhdysvaltain että Suomen viranomaisiin etsintäryhmän puolesta. Suomen valtio on jättänyt Yhdysvalloille asiasta nootin 2006.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Lampi, Marja - Prytkov, Vladimir
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 191
ISBN 9789524924252
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 2. p
Tilausnumero 8351913
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat Brewster (lentokone), etsintä, historia, hylyt, hävittäjät (sotilaslentokoneet), ilmavoimat, Karjala, lentokoneet, lento-onnettomuudet, sotilaslentokoneet, tietokirjallisuus, Venäjä, Yhdysvallat, Ilmavoimat Ilmasodankäynti
Alanimike 8351913

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Kadonneen Brewsterin metsästys

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot