Jag tror? - Maarit Hytönen

Godstro på 2010-talet

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Hytönen, Maarit
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 235

Lisätiedot

Jag tror? Gudstro på 2010-talet är en samling artiklar som diskuterar vad den tro på Gud den treenige som vi uttrycker i trosbekännelsen betyder i dagens värld. Hur kan en präst handskas med så stora ord som Gud eller Guds ord? Vilka är de ideologiska strömningarna och samtalsparterna i vår tid? Artiklarna tar bland annat upp förhållandet mellan tro och vetenskap, den nya ateismen, olika uppfattningar om Jesus och de utmaningar den vetenskapliga bibelforskningen och olika spiritualiteter ställer kyrkan inför. Dialogen med olika ideologier, värderingar och övertygelser kan uppmuntra till ett öppet och fördomsfritt samtal om trons innehåll. Artiklarna har skrivits av doktorer i olika uppgifter: kyrkoherden Tapio Luoma, docenterna Jyri Komulainen och Juha Pihkala, forskarna Kimmo Ketola, Outi Lehtipuu och Aku Visala och professorerna Jaana Hallamaa, Gunnar af Hällström, Heikki Kotila, Bernice Sundkvist och Kari Syreeni. Förordet är skrivet av biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

Lisätiedot

Kuvaus Jag tror? Gudstro på 2010-talet är en samling artiklar som diskuterar vad den tro på Gud den treenige som vi uttrycker i trosbekännelsen betyder i dagens värld. Hur kan en präst handskas med så stora ord som Gud eller Guds ord? Vilka är de ideologiska strömningarna och samtalsparterna i vår tid? Artiklarna tar bland annat upp förhållandet mellan tro och vetenskap, den nya ateismen, olika uppfattningar om Jesus och de utmaningar den vetenskapliga bibelforskningen och olika spiritualiteter ställer kyrkan inför. Dialogen med olika ideologier, värderingar och övertygelser kan uppmuntra till ett öppet och fördomsfritt samtal om trons innehåll. Artiklarna har skrivits av doktorer i olika uppgifter: kyrkoherden Tapio Luoma, docenterna Jyri Komulainen och Juha Pihkala, forskarna Kimmo Ketola, Outi Lehtipuu och Aku Visala och professorerna Jaana Hallamaa, Gunnar af Hällström, Heikki Kotila, Bernice Sundkvist och Kari Syreeni. Förordet är skrivet av biskoparna i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Hytönen, Maarit
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 235
ISBN 9789516933033
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8339467
Asiasanat ateismi, Jumala, jumalanpalvelus, kristinusko, kristologia, luominen, luonnontieteet, luterilaisuus, Pyhä Henki, saarnat, spiritualiteetti, tietokirjallisuus, usko, uskonnolliset elokuvat, uskontunnustukset, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339467

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Jag tror?

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot