Isää vailla ja ilman sanoja - Didier Dumas

isän merkitys lapsen tasapainossa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

32,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Dumas, Didier
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 219

Lisätiedot

On syytä palauttaa isille heidän paikkansa ja määritellä heidän roolinsa lapsen hyvinvoinnissa, sanoo psykoanalyytikko Didier Dumas. Isä ei ole vain rahantuoja, äidin apulainen eikä myöskään kakkosäiti. Isä on se, joka rikkoo äiti-lapsikuplan, tämän kahden suhteen, joka pitkittyessään lopulta estää lasta itsenäistymästä. Ymmärtämättömyys isän roolin merkityksestä lapsen psyykkisessä rakentumisessa on tärkeä syy lapsen mielen epäjärjestyksiin. Isien irtisanoutumisista aiheutuvat häiriöt siirtyvät ja toistuvat pahentuen sukupolvelta toiselle ja ne jäävät käsittämättömiksi, jos tarkastellaan vain yksilön tiedostamatonta. Hänen tapauskertomuksensa ovat vaikuttavia todistuksia ylisukupolvisen tiedostamattoman olemassaolosta. Miehillä menee huonosti yhteiskunnassa niin kauan kun sitä johtavat miehet, jotka lakeja laatiessaan myöntävät vain naiselle vastuun kasvattaa lasta.

Lisätiedot

Kuvaus On syytä palauttaa isille heidän paikkansa ja määritellä heidän roolinsa lapsen hyvinvoinnissa, sanoo psykoanalyytikko Didier Dumas. Isä ei ole vain rahantuoja, äidin apulainen eikä myöskään kakkosäiti. Isä on se, joka rikkoo äiti-lapsikuplan, tämän kahden suhteen, joka pitkittyessään lopulta estää lasta itsenäistymästä. Ymmärtämättömyys isän roolin merkityksestä lapsen psyykkisessä rakentumisessa on tärkeä syy lapsen mielen epäjärjestyksiin. Isien irtisanoutumisista aiheutuvat häiriöt siirtyvät ja toistuvat pahentuen sukupolvelta toiselle ja ne jäävät käsittämättömiksi, jos tarkastellaan vain yksilön tiedostamatonta. Hänen tapauskertomuksensa ovat vaikuttavia todistuksia ylisukupolvisen tiedostamattoman olemassaolosta. Miehillä menee huonosti yhteiskunnassa niin kauan kun sitä johtavat miehet, jotka lakeja laatiessaan myöntävät vain naiselle vastuun kasvattaa lasta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Eveil-Kustannus
Tekijä Dumas, Didier
Kääntäjä Hongell, Sari
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 219
ISBN 9789519860381
Ilmestymisvuosi 2008
Alkuteos Sans pÁere et sans parole : la place du pÁere dans l'equilibre de l'enfant
Painos 1
Tilausnumero 10826196
Asiasanat isyys, isät, lasten kehitys, miehen asema, psyykkinen kehitys, roolit, tietokirjallisuus, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, Psykologia
Alanimike 10826196

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Isää vailla ja ilman sanoja

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot