Inklusiivinen opettajuus - Suvi Lakkala

toimintatutkimus opettajankoulutuksessa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

46,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Lakkala, Suvi
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 283

Lisätiedot

Inkluusio on muodostunut maailmanlaajuiseksi koulutustavoitteeksi, johon myös Suomessa pyritään. Inkluusion voidaan katsoa toteutuvan vasta, kun kaikki ryhmän oppilaat voivat osallistua oman yhteisönsä elämään Yhteisöön kuuluminen ja osallisuus rakentuvat pienistä, mutta merkittävistä asioista. Niitä ovat yhteiseen opetukseen osallistuminen, opiskelurakenteet luokkatoverien kanssa, onnistumisen kokemukset, välituntikaverit sekä yhteiset leikit. Koulujärjestelmämme on muutoksen kourissa. Inklusiivisen kasvatuksen toteutuminen vaatii koulun rakenteellisia muutoksia. Opettajankoulutus on uusien työtapojen tuojana ja muutoksen tekijänä avainasemassa. Opettajat tarvitsevat strategisia menetelmiä, joilla uutta koulun todellisuutta voidaan jäsentää. Tässä tutkimuksessa opettajat tutkivat omaa työtään. Tutkimus on toteutettu opettajankoulutuksessa yhdessä luokanopettajaopiskelijoiden kanssa. Tavoitteeksi on otettu oppilaiden monenlaisuuden huomioon ottaminen opetuksessa. Tutkimuksessa hahmotellaan inklusiivista opettajuutta sekä inkluusioon pyrkivää opetusta.

Lisätiedot

Kuvaus Inkluusio on muodostunut maailmanlaajuiseksi koulutustavoitteeksi, johon myös Suomessa pyritään. Inkluusion voidaan katsoa toteutuvan vasta, kun kaikki ryhmän oppilaat voivat osallistua oman yhteisönsä elämään Yhteisöön kuuluminen ja osallisuus rakentuvat pienistä, mutta merkittävistä asioista. Niitä ovat yhteiseen opetukseen osallistuminen, opiskelurakenteet luokkatoverien kanssa, onnistumisen kokemukset, välituntikaverit sekä yhteiset leikit. Koulujärjestelmämme on muutoksen kourissa. Inklusiivisen kasvatuksen toteutuminen vaatii koulun rakenteellisia muutoksia. Opettajankoulutus on uusien työtapojen tuojana ja muutoksen tekijänä avainasemassa. Opettajat tarvitsevat strategisia menetelmiä, joilla uutta koulun todellisuutta voidaan jäsentää. Tässä tutkimuksessa opettajat tutkivat omaa työtään. Tutkimus on toteutettu opettajankoulutuksessa yhdessä luokanopettajaopiskelijoiden kanssa. Tavoitteeksi on otettu oppilaiden monenlaisuuden huomioon ottaminen opetuksessa. Tutkimuksessa hahmotellaan inklusiivista opettajuutta sekä inkluusioon pyrkivää opetusta.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Lakkala, Suvi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 283
ISBN 9789524842617
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 10865400
Asiasanat alkuopetus, erityisopetus, inkluusio, kokemusoppiminen, luokanopettajat, ohjaus, opettajankoulutus, opettajuus, opetus, opetusharjoittelu, tietokirjallisuus, toimintatutkimus, yhteistoiminnallinen oppiminen, yleisopetus, Yliopistot korkeakoulut
Alanimike 10865400

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Inklusiivinen opettajuus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot