Informaatiohyödykkeiden kehitys ja varallisuus: varanto-oikeuksien sääntely yhteisprojekteissa - Veikko Seppänen

Varallisuuden tuottaminen ICT-alan kansallisissa T&K-hankkeissa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

72,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Seppänen, Veikko
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014

Lisätiedot

Tieto- ja viestintäalan hankkeissa syntyy monenlaista aineetonta varallisuutta, kuten osaamista, tietokoneohjelmistoja, tekijänoikeuksia ja patentteja. Aina ei ole selvää, kuka varallisuuden omistaa tai kuka sitä saa hallinnoida, sillä oikeuskäytännöt eivät ole kehittyneet yhtä jalkaa tieto- ja viestintäalan muutosten kanssa. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan, miten yhteishankkeissa tuotettua varallisuutta voitaisiin hallinnoida. Huolimatta toiminnan laajuudesta ei ole ollut olemassa esitystä yhteishankkeissa tuotettua aineetonta varallisuutta koskevista oikeuksista. Sellainen on tarpeen, jotta syntyviä oikeuksia voidaan hallinnoida aiempaa selkeämmin. Teoksessa tarkastellaan yksityiskohtaisesti aineetonta varallisuutta koskevia oikeuksia ja hahmotetaan oikeuksien sääntelyä varallisuuden tuottamisen hallinnoimiseksi. Tutkimusta nivoo yhteen työssä käyttöönotettu innovaatiovastuun käsite, jolla korostetaan hankekumppaneiden yhteisen toiminnan järjestämistä ja oikeudellisesti merkittävien tilanteiden hallintaa.

Lisätiedot

Kuvaus Tieto- ja viestintäalan hankkeissa syntyy monenlaista aineetonta varallisuutta, kuten osaamista, tietokoneohjelmistoja, tekijänoikeuksia ja patentteja. Aina ei ole selvää, kuka varallisuuden omistaa tai kuka sitä saa hallinnoida, sillä oikeuskäytännöt eivät ole kehittyneet yhtä jalkaa tieto- ja viestintäalan muutosten kanssa. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan, miten yhteishankkeissa tuotettua varallisuutta voitaisiin hallinnoida. Huolimatta toiminnan laajuudesta ei ole ollut olemassa esitystä yhteishankkeissa tuotettua aineetonta varallisuutta koskevista oikeuksista. Sellainen on tarpeen, jotta syntyviä oikeuksia voidaan hallinnoida aiempaa selkeämmin. Teoksessa tarkastellaan yksityiskohtaisesti aineetonta varallisuutta koskevia oikeuksia ja hahmotetaan oikeuksien sääntelyä varallisuuden tuottamisen hallinnoimiseksi. Tutkimusta nivoo yhteen työssä käyttöönotettu innovaatiovastuun käsite, jolla korostetaan hankekumppaneiden yhteisen toiminnan järjestämistä ja oikeudellisesti merkittävien tilanteiden hallintaa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Seppänen, Veikko
Sidosasu pehmeäkantinen
ISBN 9789524847155
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8351676
Asiasanat aineeton pääoma, informaatio-oikeus, liiketoiminta, projektit, sopimukset, sopimusoikeus, tieto- ja viestintätekniikka-ala, tietokirjallisuus, tutkimus- ja kehittämistoiminta, varallisuusoikeus, Atk, Tietotekniikka
Alanimike 8351676

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Informaatiohyödykkeiden kehitys ja varallisuus: varanto-oikeuksien sääntely yhteisprojekteissa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot