Inför det Heliga -

möte med andra religioner vid kyrkliga förrättningar

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

21,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 28

Lisätiedot

Biskopsmötet för Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland godkände i september 2013 handledningen Inför det Heliga: Möte med andra religioner vid kyrkliga förrättningar. Handledningen tar ställning till möten med andra religioner ur den lutherska lärans synvinkel och presenterar också praktiska perspektiv på kyrkans arbete. Det första avsnittet i biskopsmötets handledning Inför det Heliga: Möte med andra religioner vid kyrkliga förrättningar fokuserar på principerna för möten med andra religioner. Perspektiv hämtas ur Bibeln, det lutherska arvet och den nyaste ekumeniska diskussionen. I handledningens andra avsnitt ges församlingarna anvisningar för situationer där det i samband med kyrkliga förrättningar uppstår frågor som gäller möten med andra religioner. Frågan betraktas ur olika perspektiv - dopet, konfirmationen, välsignelse av äktenskapet samt jordfästningen. Inför det Heliga är kyrkans officiella lära om ett tema som blir allt mer aktuellt.

Lisätiedot

Kuvaus Biskopsmötet för Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland godkände i september 2013 handledningen Inför det Heliga: Möte med andra religioner vid kyrkliga förrättningar. Handledningen tar ställning till möten med andra religioner ur den lutherska lärans synvinkel och presenterar också praktiska perspektiv på kyrkans arbete. Det första avsnittet i biskopsmötets handledning Inför det Heliga: Möte med andra religioner vid kyrkliga förrättningar fokuserar på principerna för möten med andra religioner. Perspektiv hämtas ur Bibeln, det lutherska arvet och den nyaste ekumeniska diskussionen. I handledningens andra avsnitt ges församlingarna anvisningar för situationer där det i samband med kyrkliga förrättningar uppstår frågor som gäller möten med andra religioner. Frågan betraktas ur olika perspektiv - dopet, konfirmationen, välsignelse av äktenskapet samt jordfästningen. Inför det Heliga är kyrkans officiella lära om ett tema som blir allt mer aktuellt.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Kirkkohallitus
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 2341-9393
Sivumäärä 28
ISBN 9789517894432
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8340019
Asiasanat kirkko, kirkolliset toimitukset, kristinusko, monikulttuurisuus, seurakunnat, seurakuntatyö, tietokirjallisuus, uskonnot, Yleinen uskontotiede
Alanimike 8340019

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Inför det Heliga

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot