Ihminen sodassa -

suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodasta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 352

Lisätiedot

Ihminen sodassa on uudenlainen, kokoava esitys talvi- ja jatkosodasta ruohonjuurikokemusten näkökulmasta. Kirja kertoo ihmisten sotakokemuksista ja sodan inhimillisistä seurauksista. Se avartaa ja kyseenalaistaa käsityksiämme Suomen sotahistoriasta. Kirja vastaa mm. kysymyksiin: Onnistuuko sodan erottaman avioparin säilyttää läheisyytensä? Oliko homoseksuaalin vaikea sopeutua rintamayhteisöön, ja millaista miehisyyttä sota tuotti? Miten sodan koki nuoruuttaan elävä nainen, jonka rakastettu oli saksalaissotilas? Miten uhrihenkeä ylläpidettiin ja miten se konkretisoitui ihmisen menettäessä rakkaan lähimmäisensä? Oliko tappaminen rintamamiehille ongelma, rutiinityötä vai herättikö se peräti mielihyvää?

Lisätiedot

Kuvaus Ihminen sodassa on uudenlainen, kokoava esitys talvi- ja jatkosodasta ruohonjuurikokemusten näkökulmasta. Kirja kertoo ihmisten sotakokemuksista ja sodan inhimillisistä seurauksista. Se avartaa ja kyseenalaistaa käsityksiämme Suomen sotahistoriasta. Kirja vastaa mm. kysymyksiin: Onnistuuko sodan erottaman avioparin säilyttää läheisyytensä? Oliko homoseksuaalin vaikea sopeutua rintamayhteisöön, ja millaista miehisyyttä sota tuotti? Miten sodan koki nuoruuttaan elävä nainen, jonka rakastettu oli saksalaissotilas? Miten uhrihenkeä ylläpidettiin ja miten se konkretisoitui ihmisen menettäessä rakkaan lähimmäisensä? Oliko tappaminen rintamamiehille ongelma, rutiinityötä vai herättikö se peräti mielihyvää?
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Minerva
Toimittaja Kinnunen, Tiina - Kivimäki, Ville
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 352
ISBN 9789524929028
Ilmestymisvuosi 2013
Painos 2 2. p
Tilausnumero 21122213
Asiasanat 1939-1945, jatkosota, kokemukset, kotirintama, muistaminen, muistelu, psykohistoria, sosiaalinen kontrolli, sosiaaliset suhteet, sota, sota-aika, sotahistoria, sotilaat, sotilassosiologia, Suomi, talvisota, tietokirjallisuus, toinen maailmansota, Suomen
Alanimike 21122213

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ihminen sodassa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot