Ihanne ja todellisuus - Seppo Häkkinen

jäsenyyteen sitoutuminen Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa 1960-luvulta 2000-luvulle

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Häkkinen, Seppo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 288

Lisätiedot

Kirja käsittelee jäsenyyteen sitoutumisen ihannetta ja todellisuutta Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa 1960-luvulta 2000-luvulle. Tutkimuksessa selvitetään, millaista sitoutumista kirkko odottaa jäseniltään ja miten todellisuudessa kirkon jäsenyyteen sitoutuminen toteutuu. Lisäksi tarkastellaan ihanteen ja todellisuuden suhteen muutoksia sekä analysoidaan niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sitoutumisen ihanteen ja todellisuuden välillä. Tutkimus osoittaa, että sitoutumisen ihanne ei ole juurikaan muuttunut, mutta sitoutumisen todellisuudessa on sen sijaan tapahtunut osin suuriakin muutoksia. Sitoutumisen näkökulmasta Suomen evankelis-luterilainen kirkko elää teologisen ideaalin ja sosiologisen empirian jännitteessä. Tutkimuksen tekijä Seppo Häkkinen on Mikkelin hiippakunnan piispa. Hän on aiemmin toiminut kirkkoneuvoksen virassa Kirkkohallituksessa toiminnallisen osaston johtajana.

Lisätiedot

Kuvaus Kirja käsittelee jäsenyyteen sitoutumisen ihannetta ja todellisuutta Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa 1960-luvulta 2000-luvulle. Tutkimuksessa selvitetään, millaista sitoutumista kirkko odottaa jäseniltään ja miten todellisuudessa kirkon jäsenyyteen sitoutuminen toteutuu. Lisäksi tarkastellaan ihanteen ja todellisuuden suhteen muutoksia sekä analysoidaan niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sitoutumisen ihanteen ja todellisuuden välillä. Tutkimus osoittaa, että sitoutumisen ihanne ei ole juurikaan muuttunut, mutta sitoutumisen todellisuudessa on sen sijaan tapahtunut osin suuriakin muutoksia. Sitoutumisen näkökulmasta Suomen evankelis-luterilainen kirkko elää teologisen ideaalin ja sosiologisen empirian jännitteessä. Tutkimuksen tekijä Seppo Häkkinen on Mikkelin hiippakunnan piispa. Hän on aiemmin toiminut kirkkoneuvoksen virassa Kirkkohallituksessa toiminnallisen osaston johtajana.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Häkkinen, Seppo
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 288
ISBN 9789516932975
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8339464
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1960-2000-luku, arvot, evankelis-luterilainen kirkko, ihanteet, jäsenyys, kansankirkko, kirkosta eroaminen, sitoutuminen, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, tietokirjallisuus, uskonnollisuus, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339464

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ihanne ja todellisuus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot