Hyvien ihmisten maa -

auttaminen kilpailukyky-yhteiskunnassa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 337

Lisätiedot

Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana suomalaisessa yhteiskuntapolitiikassa ovat korostuneet kilpailukyky, markkinat ja tuottavuus. Muutos on ollut monella tapaa perusteltua ja välttämätöntä. Samalla on aikaisempaa enemmän kiinnitetty huomiota siihen, miten tämä yhteiskunnan markkinaistaminen vaikuttaa ihmisten välisiin sosiaalisiin suhteisiin ja kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiin. Hyvien ihmisten maa -kokoelmassa tarkastellaan ajantasaisten aineistojen avulla, onko siirtymä kohti "kilpailukyky-yhteiskuntaa" vaikuttanut suomalaisten auttamishaluun, yhteisöllisyyteen ja yhdistystoimintaan. Tapaustutkimuksen aiheina ovat mm. suomalaisten auttamisasenteet, kehitysapu, rahankeräys, kotitalouksien väliset tulonsiirrot ja sukupolvien väliset tulonsiirrot sekä kirkon ja yhdistyslaitoksen toiminta. Tämän ohella tarkastelun kohteena on myös yhteisen hyvän ylläpitämiseen tähtäävä "sosiaalisten suhteiden politiikka". Kokoelman lopussa esitetään yhteiskuntapoliittiset johtopäätökset. Kirjoittajat ovat tunnettua suomalaisia yhteiskunta- ja taloustieteilijöitä. Teos soveltuu oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä kaikille kansalaisyhteiskunnasta ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Lisätiedot

Kuvaus Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana suomalaisessa yhteiskuntapolitiikassa ovat korostuneet kilpailukyky, markkinat ja tuottavuus. Muutos on ollut monella tapaa perusteltua ja välttämätöntä. Samalla on aikaisempaa enemmän kiinnitetty huomiota siihen, miten tämä yhteiskunnan markkinaistaminen vaikuttaa ihmisten välisiin sosiaalisiin suhteisiin ja kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiin. Hyvien ihmisten maa -kokoelmassa tarkastellaan ajantasaisten aineistojen avulla, onko siirtymä kohti "kilpailukyky-yhteiskuntaa" vaikuttanut suomalaisten auttamishaluun, yhteisöllisyyteen ja yhdistystoimintaan. Tapaustutkimuksen aiheina ovat mm. suomalaisten auttamisasenteet, kehitysapu, rahankeräys, kotitalouksien väliset tulonsiirrot ja sukupolvien väliset tulonsiirrot sekä kirkon ja yhdistyslaitoksen toiminta. Tämän ohella tarkastelun kohteena on myös yhteisen hyvän ylläpitämiseen tähtäävä "sosiaalisten suhteiden politiikka". Kokoelman lopussa esitetään yhteiskuntapoliittiset johtopäätökset. Kirjoittajat ovat tunnettua suomalaisia yhteiskunta- ja taloustieteilijöitä. Teos soveltuu oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä kaikille kansalaisyhteiskunnasta ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneille.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Diakonia-ammattikorkeakoulu
Toimittaja Pessi, Anne Birgitta - Saari, Juho
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-9919
Sivumäärä 337
ISBN 9789524931106
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 8352064
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat altruismi, arvot, asenteet, auttaminen, hoivatyö, hyvinvointivaltio, hyväntekeväisyys, julkinen sektori, järjestöt, kansalaisyhteiskunta, kehitysyhteistyö, kilpailukyky, kirkko, kolmas sektori, mielipiteet, rahankeräys, sosiaalipolitiikka, tietokirjallis
Alanimike 8352064

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hyvien ihmisten maa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot