Hyvästi, Viipuri - Antero Raevuori

Karjalan pääkaupungin kohtalonvuodet 1939, 1941 ja 1944

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

11,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Raevuori, Antero
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 255

Lisätiedot

Ainutlaatuinen teos Viipurin ja viipurilaisten kohtalon vuosista. Kun Neuvostoliiton pommikoneet ilmestyivät Viipurin taivaalle syksyllä 1939, saivat kaupungin asukkaat käskyn lähteä kodeistaan. Lähtö oli kiireinen, eikä mukaan ehditty pakata kuin välttämättömin, jos sitäkään. Jatkosodassa menetetyt alueet vallattiin takaisin, ja evakot palasivat kotiseudulleen 1941. Tuhon jälkien keskelläkin ilo Viipurin takaisin saamisesta oli suuri. Kunnostustöiden keskellä ja uutta alkua rakentaessa ei tiedetty, miten lyhyeksi kotiinpaluun onni jäisi. Kun rauhanehdoissa raja palautettiin vuoden 1940 linjalle, viipurilaiset menettivät kaupunkinsa uudelleen. Antero Raevuori on koonnut teokseensa niin siviilien kokemuksia kuin arkistojen kätköistä löytyneitä dokumenttiaineistoja. Historian suuret linjat saavat inhimilliset kasvot yksittäisten ihmisten koskettavista kohtaloista.

Lisätiedot

Kuvaus Ainutlaatuinen teos Viipurin ja viipurilaisten kohtalon vuosista. Kun Neuvostoliiton pommikoneet ilmestyivät Viipurin taivaalle syksyllä 1939, saivat kaupungin asukkaat käskyn lähteä kodeistaan. Lähtö oli kiireinen, eikä mukaan ehditty pakata kuin välttämättömin, jos sitäkään. Jatkosodassa menetetyt alueet vallattiin takaisin, ja evakot palasivat kotiseudulleen 1941. Tuhon jälkien keskelläkin ilo Viipurin takaisin saamisesta oli suuri. Kunnostustöiden keskellä ja uutta alkua rakentaessa ei tiedetty, miten lyhyeksi kotiinpaluun onni jäisi. Kun rauhanehdoissa raja palautettiin vuoden 1940 linjalle, viipurilaiset menettivät kaupunkinsa uudelleen. Antero Raevuori on koonnut teokseensa niin siviilien kokemuksia kuin arkistojen kätköistä löytyneitä dokumenttiaineistoja. Historian suuret linjat saavat inhimilliset kasvot yksittäisten ihmisten koskettavista kohtaloista.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Raevuori, Antero
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 255
ISBN 9789524928090
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 21033600
Asiasanat 1939-1944, henkilöhistoria, historia, jatkosota, luovutetut alueet, muistelmat, pokkarit, siviiliväestö, sota-aika, sotahistoria, sotilaat, Suomi, talvisota, Viipuri, Hintaryhmä
Alanimike 21033600

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hyvästi, Viipuri

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot