Hur ingriper jag mot våld i nära relationer? - Reetta Siukola

mentalvårds- och missbruksarbetet som exempel

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

29,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Siukola, Reetta
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 103

Lisätiedot

De anställda inom social- och hälsovården möter dagligen kvinnor, män, barn och familjer som utsatts för våld i nära relationer, men även våldsutövare. En del söker hjälp för de fysiska skador som våldet gett upphov till, medan andra söker hjälp för indirekta följder, såsom depression, ångest, sömnlöshet eller missbruk av alkohol och droger. Endast få kan eller vill själva söka hjälp mot våldet. Det är viktigt att kartlägga våldet i nära relationer framför allt inom mental- och missbrukarvården, eftersom undersökningar visat att dess klienter upplevt denna typ av våld oftare än den övriga befolkningen. I denna klientgrupp finns det också ett större antal personer som utövat våld i nära relationer. Att ett offer får hjälp i rätt tid beror ofta på om social- och hälsovårdspersonalen tar upp våldsfrågan eller inte. Denna handbok handlar om att ingripa mot våld i nära relationer vid mötet med varje klient. Handboken innehåller mångsidig information om teman kring våld i nära relationer och konkreta verktyg för det egentliga klientarbetet. I handboken råds personalen att ställa frågor om våld till alla klienter. Exemplen kommer från mental- och missbruksvården, men handboken lämpar sig för all social- och hälsovårdspersonal.

Lisätiedot

Kuvaus De anställda inom social- och hälsovården möter dagligen kvinnor, män, barn och familjer som utsatts för våld i nära relationer, men även våldsutövare. En del söker hjälp för de fysiska skador som våldet gett upphov till, medan andra söker hjälp för indirekta följder, såsom depression, ångest, sömnlöshet eller missbruk av alkohol och droger. Endast få kan eller vill själva söka hjälp mot våldet. Det är viktigt att kartlägga våldet i nära relationer framför allt inom mental- och missbrukarvården, eftersom undersökningar visat att dess klienter upplevt denna typ av våld oftare än den övriga befolkningen. I denna klientgrupp finns det också ett större antal personer som utövat våld i nära relationer. Att ett offer får hjälp i rätt tid beror ofta på om social- och hälsovårdspersonalen tar upp våldsfrågan eller inte. Denna handbok handlar om att ingripa mot våld i nära relationer vid mötet med varje klient. Handboken innehåller mångsidig information om teman kring våld i nära relationer och konkreta verktyg för det egentliga klientarbetet. I handboken råds personalen att ställa frågor om våld till alla klienter. Exemplen kommer från mental- och missbruksvården, men handboken lämpar sig för all social- och hälsovårdspersonal.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Siukola, Reetta
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0097
Sivumäärä 103
ISBN 9789523023369
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349581
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asiakastyö, ehkäisevä sosiaalityö, lähisuhdeväkivalta, mielenterveystyö, perheväkivalta, puheeksiotto, päihdetyö, sosiaalityöntekijät, terveydenhuoltohenkilöstö, tietokirjallisuus, toimintamallit, väkivalta, Sosiaalipolitiikka
Alanimike 8349581

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hur ingriper jag mot våld i nära relationer?

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot