Hoon päältä - Martti Anneberg

Rovaniemen murrekirja

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

61,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Anneberg, Martti
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 298

Lisätiedot

Tämän tietoteoksen murresanat johdattavat lukijan elämysrikkaalle matkalle menneiden aikojen tunnelmaan. "Hoon päältä puhuminen" on Rovaniemen kuten koko Peräpohjolan murteiden tunnusmerkki, joka on muista suomen kielen murteista aikaa myöten kadonnut. Peräpohjalaismurteet ovat säilyttäneet ehkä suomen kielen alkuperäisimmän kannan. Kirjan murrekatalookissa on 4 021 sanaa ja 201 murresanontaa. Perussanaston lisäksi teokseen on koottu metsä- ja uittotöiden ammattisanastoa sekä luontosanastoa. Sanoja on johdettu ruotsin-, venäjän- ja saamenkielistä.

Lisätiedot

Kuvaus Tämän tietoteoksen murresanat johdattavat lukijan elämysrikkaalle matkalle menneiden aikojen tunnelmaan. "Hoon päältä puhuminen" on Rovaniemen kuten koko Peräpohjolan murteiden tunnusmerkki, joka on muista suomen kielen murteista aikaa myöten kadonnut. Peräpohjalaismurteet ovat säilyttäneet ehkä suomen kielen alkuperäisimmän kannan. Kirjan murrekatalookissa on 4 021 sanaa ja 201 murresanontaa. Perussanaston lisäksi teokseen on koottu metsä- ja uittotöiden ammattisanastoa sekä luontosanastoa. Sanoja on johdettu ruotsin-, venäjän- ja saamenkielistä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Anneberg, Martti
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 298
ISBN 9789523109995
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8349751
Asiasanat Lappi, murresanat, murteet, peräpohjalaismurteet, Rovaniemi, suomen kieli, tietokirjallisuus, Suomen kielen murteet
Alanimike 8349751

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Hoon päältä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot