Herder, Suomi, Eurooppa -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 557

Lisätiedot

Johann Gottfried Herder (1744-1803) vaikutti voimakkaasti Saksan ja muiden Itämeren maiden kulttuuriin sekä omana aikanaan että 1800-luvun alkupuolella. Herderin näkemykset kielestä, kirjallisuudesta ja kansasta loivat käsitteellisen pohjan modernin kansallisvaltion kulttuuripolitiikalle. Herderin kirjoitukset koettiin erityisen innostavina Euroopan reuna-alueilla, maissa, joiden kulttuureilla oli ohuet yhteydet antiikin perintöön sekä ranskalaisuuden hallitsemaan kansainväliseen korkeakulttuuriin. Artikkelikokoelmassa käsitellään Herderin elämäntyön eri puolia, kehitysvaiheita ja yhteyksiä oman aikansa eurooppalaiseen kulttuuriin ja yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä Herderin ja herderiläisten aatteiden vastaanottoon esiintymismuotoihin Suomessa.

Lisätiedot

Kuvaus Johann Gottfried Herder (1744-1803) vaikutti voimakkaasti Saksan ja muiden Itämeren maiden kulttuuriin sekä omana aikanaan että 1800-luvun alkupuolella. Herderin näkemykset kielestä, kirjallisuudesta ja kansasta loivat käsitteellisen pohjan modernin kansallisvaltion kulttuuripolitiikalle. Herderin kirjoitukset koettiin erityisen innostavina Euroopan reuna-alueilla, maissa, joiden kulttuureilla oli ohuet yhteydet antiikin perintöön sekä ranskalaisuuden hallitsemaan kansainväliseen korkeakulttuuriin. Artikkelikokoelmassa käsitellään Herderin elämäntyön eri puolia, kehitysvaiheita ja yhteyksiä oman aikansa eurooppalaiseen kulttuuriin ja yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä Herderin ja herderiläisten aatteiden vastaanottoon esiintymismuotoihin Suomessa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Toimittaja Ollitervo, Sakari - Immonen, Kari
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 0355-1768
Sivumäärä 557
ISBN 9517467931
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 10624872
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat 1700-luku, 1800-luku, filosofit, folkloristiikka, historia, historianfilosofia, kansallinen identiteetti, kansallisuusaate, kielifilosofia, kielitiede, kulttuurifilosofia, kulttuuri-identiteetti, kulttuurivaikutukset, luonnonfilosofia, maailmankansalaisu
Alanimike 10624872

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Herder, Suomi, Eurooppa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot