Haureuden harjoittajista ihmiskaupan uhreihin - Minna Kimpimäki

prostituution, parituksen ja ihmiskaupan oikeudellinen sääntely

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

79,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Kimpimäki, Minna
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 336

Lisätiedot

Katuprostituutio, seksibaarit ja syrjäisten matkailualueiden bordellit yleistyivät ja aiempina vuosikymmeninä varsin huomaamattomasti toimineesta prostituutiosta tuli näkyvä osa suomalaista yhteiskuntaa. Prostituutiosta tuli samalla myös kansainvälinen ilmiö, kun rajat ylittävä liikkuva prostituutio yleistyi. Vähitellen jouduttiinkin tunnustamaan, että myös Suomesta oli tullut ihmiskaupan kohde- ja kauttakulkumaa. Suomalaisetkin viranomaiset joutuvat käytännön toimissaan ottamaan näihin kysymyksiin kantaa esimerkiksi juuri kauttakulkutilanteissa. Tässä teoksessa käsitellään tapahtunutta muutosta, samalla kuitenkin muistutetaan siitä, ettei kyse ole mistään uudesta ja ainutkertaisesta ilmiöstä. Prostituutio ja valkoinen orjakauppa olivat merkittävä oikeuspoliittinen kysymys jo 1800-luvulla. Keskeisenä kysymyksenä on säilynyt, voidaanko ja pitäisikö prostituutioilmiö hävittää kokonaisuudessaan vai tulisiko sittenkin pyrkiä pikemminkin ehkäisemään haittoja ja vahinkoja. Teoksessa käydään läpi myös aiheeseen liittyvää hovioikeuskäytäntöä. Hovioikeuksien paritusta koskevia ratkaisuja on esitelty varsin laajasti ja ne antavatkin hyvän kuvan siitä, millaisia paritustapauksia suomalaisissa tuomioistuimissa on viime vuosikymmeninä käsitelty. Vastaavaa tapausaineistoa ei ole käyty läpi missään aiemmissa julkaisuissa. Kimpimäen työ on tässä suhteessa tärkeä ja ainutlaatuinen teos. Vaikka kyseessä on oikeustieteellinen teos, on aihepiiri ja käsittelytapa sellainen, että se herättänee kiinnostusta myös yleisemmällä tasolla. Teos voikin toimia pohjana paitsi oikeudelliselle myös yhteiskunnalliselle keskustelulle.

Lisätiedot

Kuvaus Katuprostituutio, seksibaarit ja syrjäisten matkailualueiden bordellit yleistyivät ja aiempina vuosikymmeninä varsin huomaamattomasti toimineesta prostituutiosta tuli näkyvä osa suomalaista yhteiskuntaa. Prostituutiosta tuli samalla myös kansainvälinen ilmiö, kun rajat ylittävä liikkuva prostituutio yleistyi. Vähitellen jouduttiinkin tunnustamaan, että myös Suomesta oli tullut ihmiskaupan kohde- ja kauttakulkumaa. Suomalaisetkin viranomaiset joutuvat käytännön toimissaan ottamaan näihin kysymyksiin kantaa esimerkiksi juuri kauttakulkutilanteissa. Tässä teoksessa käsitellään tapahtunutta muutosta, samalla kuitenkin muistutetaan siitä, ettei kyse ole mistään uudesta ja ainutkertaisesta ilmiöstä. Prostituutio ja valkoinen orjakauppa olivat merkittävä oikeuspoliittinen kysymys jo 1800-luvulla. Keskeisenä kysymyksenä on säilynyt, voidaanko ja pitäisikö prostituutioilmiö hävittää kokonaisuudessaan vai tulisiko sittenkin pyrkiä pikemminkin ehkäisemään haittoja ja vahinkoja. Teoksessa käydään läpi myös aiheeseen liittyvää hovioikeuskäytäntöä. Hovioikeuksien paritusta koskevia ratkaisuja on esitelty varsin laajasti ja ne antavatkin hyvän kuvan siitä, millaisia paritustapauksia suomalaisissa tuomioistuimissa on viime vuosikymmeninä käsitelty. Vastaavaa tapausaineistoa ei ole käyty läpi missään aiemmissa julkaisuissa. Kimpimäen työ on tässä suhteessa tärkeä ja ainutlaatuinen teos. Vaikka kyseessä on oikeustieteellinen teos, on aihepiiri ja käsittelytapa sellainen, että se herättänee kiinnostusta myös yleisemmällä tasolla. Teos voikin toimia pohjana paitsi oikeudelliselle myös yhteiskunnalliselle keskustelulle.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Kimpimäki, Minna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 336
ISBN 9789524843256
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8351596
Asiasanat ihmiskauppa, kontrolli, kriminalisointi, naiskauppa, oikeudellinen sääntely, oikeushistoria, paritus, prostituoidut, prostituutio, seksiala, seksuaalirikokset, Suomi, tietokirjallisuus, Kriminologia
Alanimike 8351596

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Haureuden harjoittajista ihmiskaupan uhreihin

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot