Haastettu kirkko -

Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2008-2011

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 416

Lisätiedot

Kirkon nelivuotiskertomus käsittelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toimintaa vuosina 2008-2011. Nelivuotisjaksolla kirkko on tullut haastetuksi monelta suunnalta. Individualismi on haastanut perinteiset yhteisöön kuulumisen ja osallistumisen tavat myös uskonnollisessa elämässä. Suomalaisten arvomaailman muutokset ovat heijastuneet kirkkoon ja tuoneet sille muutosvaatimuksia. Myös kirkon sisällä polarisaatio on vahvistunut. Julkisessa keskustelussa uskontokriittiset puheenvuorot ovat lisääntyneet ja kirkon ja uskonnon asemaa yhteiskunnassa on haastettu monin tavoin. Omat haasteensa kirkolle ovat tuoneet kuntaliitoksista seuranneet seurakuntien rakennemuutokset ja seurakuntien talouskehitys. Nelivuotiskertomuksen tarkoituksena on kuvata ja analysoida kirkossa ja sen toimintaympäristössä tapahtuneita muutossuuntia. Kirjan esille nostamat kehityslinjat antavat näkökulmia toiminnan arviointiin, kehittämiseen ja tulevaisuuden ennakointiin sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla. Käsikirjana nelivuotiskertomus palvelee kirkon luottamushenkilöitä, työntekijöitä ja seurakuntia sekä tiedotusvälineitä. Sitä käytetään myös oppi- ja tenttikirjana ja tutkimusten lähdeaineistona. Nelivuotiskertomuksen ovat kirjoittaneet Kirkon tutkimuskeskuksen ma. johtaja TT Harri Palmu, tutkijat vt. johtaja, YTT, TT Hanna Salomäki, FT Kimmo Ketola sekä dosentti Kati Niemelä.

Lisätiedot

Kuvaus Kirkon nelivuotiskertomus käsittelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toimintaa vuosina 2008-2011. Nelivuotisjaksolla kirkko on tullut haastetuksi monelta suunnalta. Individualismi on haastanut perinteiset yhteisöön kuulumisen ja osallistumisen tavat myös uskonnollisessa elämässä. Suomalaisten arvomaailman muutokset ovat heijastuneet kirkkoon ja tuoneet sille muutosvaatimuksia. Myös kirkon sisällä polarisaatio on vahvistunut. Julkisessa keskustelussa uskontokriittiset puheenvuorot ovat lisääntyneet ja kirkon ja uskonnon asemaa yhteiskunnassa on haastettu monin tavoin. Omat haasteensa kirkolle ovat tuoneet kuntaliitoksista seuranneet seurakuntien rakennemuutokset ja seurakuntien talouskehitys. Nelivuotiskertomuksen tarkoituksena on kuvata ja analysoida kirkossa ja sen toimintaympäristössä tapahtuneita muutossuuntia. Kirjan esille nostamat kehityslinjat antavat näkökulmia toiminnan arviointiin, kehittämiseen ja tulevaisuuden ennakointiin sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla. Käsikirjana nelivuotiskertomus palvelee kirkon luottamushenkilöitä, työntekijöitä ja seurakuntia sekä tiedotusvälineitä. Sitä käytetään myös oppi- ja tenttikirjana ja tutkimusten lähdeaineistona. Nelivuotiskertomuksen ovat kirjoittaneet Kirkon tutkimuskeskuksen ma. johtaja TT Harri Palmu, tutkijat vt. johtaja, YTT, TT Hanna Salomäki, FT Kimmo Ketola sekä dosentti Kati Niemelä.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 416
ISBN 9789516933200
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8339472
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 2000-luku, diakonia, ekumenia, evankelis-luterilainen kirkko, herätysliikkeet, kirkon hallinto, kirkon jäsenyys, kirkon kasvatustoiminta, kirkon työntekijät, lähetystyö, muutos, seurakuntaelämä, sielunhoito, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomi, t
Alanimike 8339472

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Haastettu kirkko

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot