Etiikkaa monitieteisesti -

Discussion and Questions pohdintaa ja kysymyksiä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

82,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 224

Lisätiedot

Tässä kirjassa kuvataan tieteellisen tutkimuksen etiikkaan liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja. Kirjan lähtökohtana on toimia alustuksena keskusteluun niin tutkimusryhmissä kuin yliopisto-opetuksessa. Kirjan tavoitteen mukaisesti kirjoittajat edustavat eri tieteenaloja. Kirjoituksissa tarkastellaan etiikan suhdetta tieteelliseen tutkimukseen, monitieteisen tutkimusyhteistyön etiikkaa, tutkimusetiikan perustana olevia arvoja ja tutkimuseettisten toimikuntien roolia. Lisäksi kirjassa kuvataan laadullisiin tutkimusmenetelmiin ja erityisaloihin liittyvää etiikkaa. Tarkastelun kohteena on myös yksilön terveysvalintoihin ja elämäntapoihin sisältyvät eettiset kysymykset.

Lisätiedot

Kuvaus Tässä kirjassa kuvataan tieteellisen tutkimuksen etiikkaan liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja. Kirjan lähtökohtana on toimia alustuksena keskusteluun niin tutkimusryhmissä kuin yliopisto-opetuksessa. Kirjan tavoitteen mukaisesti kirjoittajat edustavat eri tieteenaloja. Kirjoituksissa tarkastellaan etiikan suhdetta tieteelliseen tutkimukseen, monitieteisen tutkimusyhteistyön etiikkaa, tutkimusetiikan perustana olevia arvoja ja tutkimuseettisten toimikuntien roolia. Lisäksi kirjassa kuvataan laadullisiin tutkimusmenetelmiin ja erityisaloihin liittyvää etiikkaa. Tarkastelun kohteena on myös yksilön terveysvalintoihin ja elämäntapoihin sisältyvät eettiset kysymykset.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Itä-Suomen yliopisto
Toimittaja Pietilä, Anna-Maija - Länsimies-Antikainen, Helena
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1235-0508
Sivumäärä 224
ISBN 9789512707041
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8332385
Asiasanat etiikka, monitieteisyys, terveystutkimus, tiedeyhteisöt, tietokirjallisuus, tutkimus, tutkimusetiikka, tutkimustyö, yliopistot, Etiikka Moraalifilosofia
Alanimike 8332385

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Etiikkaa monitieteisesti

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot