Erityisrippikoulun opettajan opas - Pertti Arola

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

38,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Arola, Pertti - Kosola, Marja - Maukonen, Jarkko - Saloila, Meri - Suhonen, Katri - Ylä-Jussila, Sanna
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 97

Lisätiedot

Erityisrippikoulun opettajan opas on tarkoitettu käytettäväksi monipuolisesti erilaisissa rippikouluissa. Lähtökohtaisesti se on suunnattu opettajan oppaaksi lievästi ja keskiasteisesti kehitysvammaisten nuorten rippikouluun. Rippikouluryhmään kuuluu aina joukko ainutlaatuisia persoonia. Myös erityisrippikoulun ohjaajatiimiin tarvitaan erilaisia persoonia ja erilaisia taitoja. Opetuksessa on hyvä hyödyntää monipuolisesti näköä, kuuloa, tuntoa, hajua ja makua - kaikkia aisteja! Erilainen oppija oppii paremmin tekemällä itse ja saa samalla rippikoulutilanteesta kokonaisvaltaisemman elämyksen. Erityisrippikoulun ohjaaminen on vaativaa, raskasta - ja välillä hersyvän hauskaa. Ohjaaja voi tuntea itsensä riittämättömäksi ja kuitenkin tärkeintä on olla vain oma itsensä. Vain siten todellinen kohtaaminen nuoren kanssa on mahdollista. Tässä kohtaamisessa toteutuu iso osa rippikoulun perussisältöä. Armo ja rakkaus tulevat lihaksi, kun ihminen otetaan todesta kaikkine ominaisuuksineen. Kehitysvammaisella nuorella ei voi olla opiskelulleen mittavia tiedollisia tavoitteita. Hänenkin kohdallaan voi silti toteutua rippikoulun tärkein tavoite: elää ja kasvaa siinä uskossa, johon hänet on kastettu. Tämän Opettajan oppaan oppimiskokonaisuuksien suunnittelussa on käytetty apuna kirjaa Usko ja elämä. Kristinuskon pääkohdat selkokielellä. Usko ja elämä -kirja seuraa katekismuksen rakennetta ja näin ollen sitä on mahdollista käyttää erityisrippikoulun oppikirjana.

Lisätiedot

Kuvaus Erityisrippikoulun opettajan opas on tarkoitettu käytettäväksi monipuolisesti erilaisissa rippikouluissa. Lähtökohtaisesti se on suunnattu opettajan oppaaksi lievästi ja keskiasteisesti kehitysvammaisten nuorten rippikouluun. Rippikouluryhmään kuuluu aina joukko ainutlaatuisia persoonia. Myös erityisrippikoulun ohjaajatiimiin tarvitaan erilaisia persoonia ja erilaisia taitoja. Opetuksessa on hyvä hyödyntää monipuolisesti näköä, kuuloa, tuntoa, hajua ja makua - kaikkia aisteja! Erilainen oppija oppii paremmin tekemällä itse ja saa samalla rippikoulutilanteesta kokonaisvaltaisemman elämyksen. Erityisrippikoulun ohjaaminen on vaativaa, raskasta - ja välillä hersyvän hauskaa. Ohjaaja voi tuntea itsensä riittämättömäksi ja kuitenkin tärkeintä on olla vain oma itsensä. Vain siten todellinen kohtaaminen nuoren kanssa on mahdollista. Tässä kohtaamisessa toteutuu iso osa rippikoulun perussisältöä. Armo ja rakkaus tulevat lihaksi, kun ihminen otetaan todesta kaikkine ominaisuuksineen. Kehitysvammaisella nuorella ei voi olla opiskelulleen mittavia tiedollisia tavoitteita. Hänenkin kohdallaan voi silti toteutua rippikoulun tärkein tavoite: elää ja kasvaa siinä uskossa, johon hänet on kastettu. Tämän Opettajan oppaan oppimiskokonaisuuksien suunnittelussa on käytetty apuna kirjaa Usko ja elämä. Kristinuskon pääkohdat selkokielellä. Usko ja elämä -kirja seuraa katekismuksen rakennetta ja näin ollen sitä on mahdollista käyttää erityisrippikoulun oppikirjana.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Kirkkohallitus
Tekijä Arola, Pertti - Kosola, Marja - Maukonen, Jarkko - Saloila, Meri - Suhonen, Katri - Ylä-Jussila, Sanna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 2341-9393
Sivumäärä 97
ISBN 9789517895217
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8340029
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat erityisryhmät, kehitysvammaiset, opetusoppaat, rippikoulu, tietokirjallisuus, vammaiset, Kristill. opetus ja kasvatus
Alanimike 8340029

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Erityisrippikoulun opettajan opas

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot