Elämänkulku ja toimijuus - Virpi Vaattovaara

Lapin maaseudun nuorista aikuisiksi 1990-2011

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Vaattovaara, Virpi
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 261

Lisätiedot

Keskustelu Lapin koulutusalojen ja -paikkojen lakkauttamisesta on selkeä viesti aikuistuville nuorille siitä, että koulutukseen on hakeuduttava muualle. Tutkintokaan ei auta, jos vastavalmistuneena jää ilman työpaikkaa eivätkä työurat pääse lainkaan alkamaan. Näin tapahtui 1990-luvulla ja nykyisin 2010-luvulla koko Suomessa valmistuu nuoria aikuisia aloille, joilla ei ole töitä. Olen ajatellut, ettei tänne Lappiin jää kuin vanhukset ja niille hoitajat, toteaa kirjassa esiintyvä kertoja. Kirjassa tarkastellaan Lapin maaseudulta lähtöisin olevien nuorten elämänkulkua ja toimijuutta ajanjaksolla, joka ulottuu vuodesta 1990 vuoteen 2011. Entiset nuoret, naiset ja miehet, tarjoavat kertomuksissaan inhimillisen kosketuspinnan elämänkulkuun ja toimijuuksien rakentumiseen. Kirjassa kysytään, millaisia toimijuuden tiloja heidän elämänkuluissaan on avautunut? Millaisia toimijuuden rakentumiseen liittyviä ydinepisodeja, elämän käännekohtia, heidän kertomuksistaan voidaan kiteyttää? Entä millä tavoin toimijuus sukupuolittuu kertomuksissa? Tutkimuksessa analysoidaan elämänkulkuja ja ydinepisodeja toimijuuden modaliteettien eli kykenemisen, täytymisen, voimisen, tuntemisen, haluamisen ja osaamisen vuoropuhelun avulla. Kertojat arvioivat elämäänsä kuvailemalla, miten on mahdollista selvitä koulutuksen jälkeisestä työttömyydestä ja pettymyksistä, kun työura ei kotiseudulla avautunutkaan. Kertomuksissa paljastuu, millä tavoin toimijuus on odotettua, millä ehdoilla se on mahdollista ja miten se toteutuu.

Lisätiedot

Kuvaus Keskustelu Lapin koulutusalojen ja -paikkojen lakkauttamisesta on selkeä viesti aikuistuville nuorille siitä, että koulutukseen on hakeuduttava muualle. Tutkintokaan ei auta, jos vastavalmistuneena jää ilman työpaikkaa eivätkä työurat pääse lainkaan alkamaan. Näin tapahtui 1990-luvulla ja nykyisin 2010-luvulla koko Suomessa valmistuu nuoria aikuisia aloille, joilla ei ole töitä. Olen ajatellut, ettei tänne Lappiin jää kuin vanhukset ja niille hoitajat, toteaa kirjassa esiintyvä kertoja. Kirjassa tarkastellaan Lapin maaseudulta lähtöisin olevien nuorten elämänkulkua ja toimijuutta ajanjaksolla, joka ulottuu vuodesta 1990 vuoteen 2011. Entiset nuoret, naiset ja miehet, tarjoavat kertomuksissaan inhimillisen kosketuspinnan elämänkulkuun ja toimijuuksien rakentumiseen. Kirjassa kysytään, millaisia toimijuuden tiloja heidän elämänkuluissaan on avautunut? Millaisia toimijuuden rakentumiseen liittyviä ydinepisodeja, elämän käännekohtia, heidän kertomuksistaan voidaan kiteyttää? Entä millä tavoin toimijuus sukupuolittuu kertomuksissa? Tutkimuksessa analysoidaan elämänkulkuja ja ydinepisodeja toimijuuden modaliteettien eli kykenemisen, täytymisen, voimisen, tuntemisen, haluamisen ja osaamisen vuoropuhelun avulla. Kertojat arvioivat elämäänsä kuvailemalla, miten on mahdollista selvitä koulutuksen jälkeisestä työttömyydestä ja pettymyksistä, kun työura ei kotiseudulla avautunutkaan. Kertomuksissa paljastuu, millä tavoin toimijuus on odotettua, millä ehdoilla se on mahdollista ja miten se toteutuu.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Vaattovaara, Virpi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1796-4604
Sivumäärä 261
ISBN 9789524848220
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8351703
Kuvitus " - Taulukoita, mustavalkoiset" -
Asiasanat 1990-2011, 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku, elämänkaari, koulutus, Lappi, maaseutu, nuoret, nuoret aikuiset, Pohjois-Suomi, sukupuoli, tietokirjallisuus, toimijuus, työelämä, yhteiskunnallinen muutos, Yleinen yhteiskuntatiede
Alanimike 8351703

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Elämänkulku ja toimijuus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot