Ekopsykologia ja perinnetieto -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

27,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 316

Lisätiedot

Ensimmäinen suomalainen artikkelikokoelma ekopsykologiasta. Suomalaiset psykologian ammattilaiset, eri alojen tutkijat ja muut ekopsykologiasta innostuneet kartoittavat tässä kirjassa suomalaisen ekopsykologian maisemaa. Tärkeällä sijalla kirjassa on suomalainen ja saamelainen ekologinen perinnetieto. Monet tämän kirjan kirjoittajat katsovat tämän perinteisen tiedon olevan sopusoinnussa ekopsykologian näkemysten kanssa. Myös alkuperäiskansojen luontoviisaus sekä ekofeminismi tulevat artikkeleissa esiin. Mieli ei voi olla terve, jos luonto ympäriltä on tuhottu. Ekopsykologia on lähinnä Yhdysvalloissa 1990-luvulla kehittynyt psykologisen teorian ja käytännön haara, jossa painotetaan ihmisen ja luonnon välistä keskinäistä riippuvuutta ja katsotaan, että ympäristövastuullinen elämäntapa on välttämätöntä myös mielenterveyden kannalta. Kirja on oivallinen johdatus ekopsykologian monitieteelliseen maailmaan psykologian, kulttuurintutkimuksen, naistutkimuksen ynnä muiden alojen ammattilaisille. Se sopii myös muille mielen ja luonnon välisistä yhteyksistä kiinnostuneille.

Lisätiedot

Kuvaus Ensimmäinen suomalainen artikkelikokoelma ekopsykologiasta. Suomalaiset psykologian ammattilaiset, eri alojen tutkijat ja muut ekopsykologiasta innostuneet kartoittavat tässä kirjassa suomalaisen ekopsykologian maisemaa. Tärkeällä sijalla kirjassa on suomalainen ja saamelainen ekologinen perinnetieto. Monet tämän kirjan kirjoittajat katsovat tämän perinteisen tiedon olevan sopusoinnussa ekopsykologian näkemysten kanssa. Myös alkuperäiskansojen luontoviisaus sekä ekofeminismi tulevat artikkeleissa esiin. Mieli ei voi olla terve, jos luonto ympäriltä on tuhottu. Ekopsykologia on lähinnä Yhdysvalloissa 1990-luvulla kehittynyt psykologisen teorian ja käytännön haara, jossa painotetaan ihmisen ja luonnon välistä keskinäistä riippuvuutta ja katsotaan, että ympäristövastuullinen elämäntapa on välttämätöntä myös mielenterveyden kannalta. Kirja on oivallinen johdatus ekopsykologian monitieteelliseen maailmaan psykologian, kulttuurintutkimuksen, naistutkimuksen ynnä muiden alojen ammattilaisille. Se sopii myös muille mielen ja luonnon välisistä yhteyksistä kiinnostuneille.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Green Spot
Toimittaja Heiskanen, Irma - Kailo, Kaarina
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 316
ISBN 9525459047
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 8321647
Asiasanat alkuperäiskansat, ekofeminismi, ekologinen psykologia, elinympäristö, henkinen hyvinvointi, häät, ihminen, Ïsamanismi, kansanlaulut, kansanperinne, kulttuuriperintö, laulut, luontosuhde, mielenterveys, mytologia, rituaalit, saamelaiset, saunat, saunomine
Alanimike 8321647

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ekopsykologia ja perinnetieto

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot