Écrire sa vie, vivre son ecriture - Netta Nakari

The Autobiographical Self-Reflection of Annie Ernaux and Marguerite Duras

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

57,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Nakari, Netta
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: englanti
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 197

Lisätiedot

Tutkin väitöskirjassani ranskalaisten kirjailijoiden Annie Ernaux'n ja Marguerite Durasin omaelämäkerrallisissa teksteissä ja kirjailijakommentaarissa esiintyvää itsereflektiota. Lähden liikkeelle oletuksesta, että omaelämäkerrallisten tekstien ja niiden kirjoittajan välillä on symbioottinen yhteys, joka ei perustu pelkästään referentiaalisuuteen. Esitän, että omaelämäkerrallinen kirjoittaminen on kaikenkattava projekti, jossa omaelämäkerrallinen minä ja kirjailija ovat itsereflektiivisten eleiden kautta intensiivisessä, vastavuoroisessa suhteessa toisiinsa. Kaikki omaelämäkerrallinen kirjoitus viittaa lähtökohtaisesti itseensä. Tämän lisäksi väitöskirjani tarkoitus on osoittaa, että Ernaux'n ja Durasin tekstit sisältävät monenlaisia itsetiedostavuuden ja itseensäviittaavuuden muotoja. Itsereflektio on moniulotteinen ilmiö, joka kattaa tekstin tason metatekstin, tietoisesti luodut yhteydet kirjailijan tuotannon eri osien välillä sekä kirjailijan julkisen kommentaarin kirjoittamisestaan ja työstään. Tutkin työssäni näitä kaikkia sekä erillisinä että toisiinsa vaikuttavina ilmiöinä.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkin väitöskirjassani ranskalaisten kirjailijoiden Annie Ernaux'n ja Marguerite Durasin omaelämäkerrallisissa teksteissä ja kirjailijakommentaarissa esiintyvää itsereflektiota. Lähden liikkeelle oletuksesta, että omaelämäkerrallisten tekstien ja niiden kirjoittajan välillä on symbioottinen yhteys, joka ei perustu pelkästään referentiaalisuuteen. Esitän, että omaelämäkerrallinen kirjoittaminen on kaikenkattava projekti, jossa omaelämäkerrallinen minä ja kirjailija ovat itsereflektiivisten eleiden kautta intensiivisessä, vastavuoroisessa suhteessa toisiinsa. Kaikki omaelämäkerrallinen kirjoitus viittaa lähtökohtaisesti itseensä. Tämän lisäksi väitöskirjani tarkoitus on osoittaa, että Ernaux'n ja Durasin tekstit sisältävät monenlaisia itsetiedostavuuden ja itseensäviittaavuuden muotoja. Itsereflektio on moniulotteinen ilmiö, joka kattaa tekstin tason metatekstin, tietoisesti luodut yhteydet kirjailijan tuotannon eri osien välillä sekä kirjailijan julkisen kommentaarin kirjoittamisestaan ja työstään. Tutkin työssäni näitä kaikkia sekä erillisinä että toisiinsa vaikuttavina ilmiöinä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Tampere University Press
Tekijä Nakari, Netta
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 197
ISBN 9789514495472
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8334559
Asiasanat itsereflektio, kirjailijat, kirjallisuudentutkimus, omaelämäkerrallisuus, ranskankielinen kirjallisuus, tietokirjallisuus, Psykologia
Alanimike 8334559

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Écrire sa vie, vivre son ecriture

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot