Avioliiton teologia Englannin kirkossa ja Suomen evankelis-luterilaisessakirkossa vuosina 1963-2006 - Antti Yli-Opas

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Yli-Opas, Antti
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 382

Lisätiedot

Käsitykset seksuaalisuudesta ja avioliitosta ovat muuttuneet monin tavoin viimeisen 50 vuoden aikana. Seksuaalisuudesta on saatu uutta tietoa, miehen ja naisen suhde on muuttunut tasaveroisemmaksi ja lainsäädäntöä on uudistettu. Myös kirkot ovat muuttaneet kantojaan moniin seksuaalieettisiin kysymyksiin. Avioliiton teologia selvittää, miten kirkot perustelevat toimintaansa ja omia kannanottojaan. Tämä tutkimus tuo esille Englannin kirkon ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avioliiton teologian ja siinä tapahtuneet muutokset. Avioliittoa tarkastellaan sekä teologisten peruskäsitteiden että avioliiton tarkoitusten ja ominaisuuksien avulla. Avioliiton teologia osoittautuu näyttämöksi, joka tuo esiin teologiset perusratkaisut ja liittää toisiinsa yksityisen elämänpiirin, lainsäädännön sekä yhteiskunnallisen ja kirkollisen muutoksen. Tekijä on Porvoon suomalaisen seurakunnan kappalainen, joka on toiminut pitkään seurakuntien lapsi- ja perhetyössä sekä parisuhdetyön kehittäjänä ja toteuttajana.

Lisätiedot

Kuvaus Käsitykset seksuaalisuudesta ja avioliitosta ovat muuttuneet monin tavoin viimeisen 50 vuoden aikana. Seksuaalisuudesta on saatu uutta tietoa, miehen ja naisen suhde on muuttunut tasaveroisemmaksi ja lainsäädäntöä on uudistettu. Myös kirkot ovat muuttaneet kantojaan moniin seksuaalieettisiin kysymyksiin. Avioliiton teologia selvittää, miten kirkot perustelevat toimintaansa ja omia kannanottojaan. Tämä tutkimus tuo esille Englannin kirkon ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avioliiton teologian ja siinä tapahtuneet muutokset. Avioliittoa tarkastellaan sekä teologisten peruskäsitteiden että avioliiton tarkoitusten ja ominaisuuksien avulla. Avioliiton teologia osoittautuu näyttämöksi, joka tuo esiin teologiset perusratkaisut ja liittää toisiinsa yksityisen elämänpiirin, lainsäädännön sekä yhteiskunnallisen ja kirkollisen muutoksen. Tekijä on Porvoon suomalaisen seurakunnan kappalainen, joka on toiminut pitkään seurakuntien lapsi- ja perhetyössä sekä parisuhdetyön kehittäjänä ja toteuttajana.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Yli-Opas, Antti
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 382
ISBN 9789516933057
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8339468
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1960-2000-luku, anglikaaninen kirkko, avioliitto, Englanti, evankelis-luterilainen kirkko, Iso-Britannia, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomi, teologia, tietokirjallisuus, Suomen evankelis-luterilainen
Alanimike 8339468

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Avioliiton teologia Englannin kirkossa ja Suomen evankelis-luterilaisessakirkossa vuosina 1963-2006

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot