Autetuksi tuleminen - Liisa Hokkanen

valtaistavan sosiaalisen asianajon edellyttämät toimijuudet

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

63,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hokkanen, Liisa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 229

Lisätiedot

Tutkimuksessa rakennetaan sosiaalityön teoriaa, joka nimetään valtaistavaksi sosiaaliseksi asianajoksi ja jonka auttamisteoreettisina aineksina ovat advocacy ja empowerment. Tutkimuksessa todetaan, että oma apu ja kahdenkeskinen auttaminen tuottavat satunnaisia, vaikkakin yksittäisessä tilanteessa tarpeellisia ja merkityksellisiä, ratkaisuja vaikeutuneisiin tilanteisiin, mutta jättävät osan ihmisistä ilman tukea ja vaikeuksia tuottavat toimintakäytännöt ja rakenteet ennalleen. Kattava yhteiskunnallinen autetuksi tuleminen edellyttää myös yhteisöllistä, yhteiskunnallista ja rakenteistuvaa muutosvoimaa, joka tuottaa autetuksi tulemista hitaammin, on kauaskantoisempaa ja ehkäisee avun tarpeen toistumista vastaavissa tilanteissa jatkossa. Kumppaneita auttamisessa voivat olla ammattilaiset, saman kokeneet, vapaaehtoiset ja kansalaistoimijat, heidän yhteenliittymänsä ja verkostonsa. Valtaistava sosiaalinen asianajo koostuu yksittäisten ja kollektiivisten toimijoiden sekä verkostojen valmiudesta, rohkeudesta, taidosta ja mahdollisuudesta toimintaan, toimijuuteen ja muutokseen. Vaikka autetuksi tuleminen on aikaan ja paikkaan sidottua, se on erityisesti tulevaisuuden tekemistä. Tutkimus koostuu viidestä artikkelista ja näitä jalostavasta metasynteesistä. Tutkimus sopii niille, joita kiinnostaa auttaminen ja autetuksi tulemisen yhteiskunnallinen mahdollistuminen.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimuksessa rakennetaan sosiaalityön teoriaa, joka nimetään valtaistavaksi sosiaaliseksi asianajoksi ja jonka auttamisteoreettisina aineksina ovat advocacy ja empowerment. Tutkimuksessa todetaan, että oma apu ja kahdenkeskinen auttaminen tuottavat satunnaisia, vaikkakin yksittäisessä tilanteessa tarpeellisia ja merkityksellisiä, ratkaisuja vaikeutuneisiin tilanteisiin, mutta jättävät osan ihmisistä ilman tukea ja vaikeuksia tuottavat toimintakäytännöt ja rakenteet ennalleen. Kattava yhteiskunnallinen autetuksi tuleminen edellyttää myös yhteisöllistä, yhteiskunnallista ja rakenteistuvaa muutosvoimaa, joka tuottaa autetuksi tulemista hitaammin, on kauaskantoisempaa ja ehkäisee avun tarpeen toistumista vastaavissa tilanteissa jatkossa. Kumppaneita auttamisessa voivat olla ammattilaiset, saman kokeneet, vapaaehtoiset ja kansalaistoimijat, heidän yhteenliittymänsä ja verkostonsa. Valtaistava sosiaalinen asianajo koostuu yksittäisten ja kollektiivisten toimijoiden sekä verkostojen valmiudesta, rohkeudesta, taidosta ja mahdollisuudesta toimintaan, toimijuuteen ja muutokseen. Vaikka autetuksi tuleminen on aikaan ja paikkaan sidottua, se on erityisesti tulevaisuuden tekemistä. Tutkimus koostuu viidestä artikkelista ja näitä jalostavasta metasynteesistä. Tutkimus sopii niille, joita kiinnostaa auttaminen ja autetuksi tulemisen yhteiskunnallinen mahdollistuminen.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Hokkanen, Liisa
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 229
ISBN 9789524847292
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8351680
Asiasanat asiakkaat, auttaminen, sosiaalinen vahvistaminen, sosiaalityö, tietokirjallisuus, vapaaehtoistyö, verkostot, vertaistuki, voimaantuminen, Sosiaalipolitiikka
Alanimike 8351680

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Autetuksi tuleminen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot