Ateismin jälkeen - Kimmo Kääriäinen

uskonnollisuus Venäjällä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Kääriäinen, Kimmo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2004
  • Sivut: 194

Lisätiedot

Kirja kertoo venäläisten uskonnollisuudessa tapahtuneista muutoksista kommunistivallan romahtamisen jälkeen. Samaan aikaan, kun läntisessä Euroopassa keskustellaan maallistumisesta, uskonnon merkitys Venäjällä on voimakkaasti lisääntynyt. Yhä uusia uskonnollisia organisaatioita rekisteröidään, kirkkoja, luostareita, moskeijoita ja muita kulttuurirakennuksia rakennetaan ja restauroidaan. Uskovien määrä kasvaa. Uskonnosta - etenkin ortodoksisuudesta - on tullut perusta kansallisen identiteetin rakentamisessa. Kirja pohjautuu monipuoliseen aineistoon lakiteksteihin ja muihin virallisiin dokumentteihin sekä Venäjän uskontotilannetta koskevaan lehdistöaineistoon ja kirjallisuuteen. Empiirisen aineiston muodostaa Venäjällä vuosina 1991-2002 tehdyt haastattelututkimukset. TT, VTM Kimmo Kääriäinen on Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja ja teologisen etiikan ynnä uskonnonfilosofian dosentti Helsingin yliopistossa.

Lisätiedot

Kuvaus Kirja kertoo venäläisten uskonnollisuudessa tapahtuneista muutoksista kommunistivallan romahtamisen jälkeen. Samaan aikaan, kun läntisessä Euroopassa keskustellaan maallistumisesta, uskonnon merkitys Venäjällä on voimakkaasti lisääntynyt. Yhä uusia uskonnollisia organisaatioita rekisteröidään, kirkkoja, luostareita, moskeijoita ja muita kulttuurirakennuksia rakennetaan ja restauroidaan. Uskovien määrä kasvaa. Uskonnosta - etenkin ortodoksisuudesta - on tullut perusta kansallisen identiteetin rakentamisessa. Kirja pohjautuu monipuoliseen aineistoon lakiteksteihin ja muihin virallisiin dokumentteihin sekä Venäjän uskontotilannetta koskevaan lehdistöaineistoon ja kirjallisuuteen. Empiirisen aineiston muodostaa Venäjällä vuosina 1991-2002 tehdyt haastattelututkimukset. TT, VTM Kimmo Kääriäinen on Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja ja teologisen etiikan ynnä uskonnonfilosofian dosentti Helsingin yliopistossa.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Kirkon tutkimuskeskus
Tekijä Kääriäinen, Kimmo
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 1459-2681
Sivumäärä 194
ISBN 9516932533
Ilmestymisvuosi 2004
Painos 1
Tilausnumero 8294628
Asiasanat 1990-luku, Neuvostoliitto, ortodoksinen kirkko, tietokirjallisuus, uskomukset, uskonnollinen käyttäytyminen, uskonnolliset liikkeet, uskonnollisuus, uskonnot, uskonto, uskontopolitiikka, uskontososiologia, Venäjä, venäläiset, yhteiskunnallinen muutos, Yl
Alanimike 8294628

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Ateismin jälkeen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot