Arviointi GAS-menetelmän edellytyksistä työllisyyspalveluissa - Keijo Piirainen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Piirainen, Keijo - Kettunen, Aija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 62

Lisätiedot

Työllisyyspalveluissa on tarpeellista asettaa asiakkaille tavoitteita ja arvioida, miten työllistymiseen liittyvät tavoitteet saavutetaan. Goal Attainment Scaling (GAS) on kansainvälisesti tunnettu yksilölliseen tavoitteenasetteluun ja vaikutusten arviointiin kehitetty tapauskohtaisen arvioinnin väline. Suomessa Kansaneläkelaitos (Kela) on ottanut välineen käyttöönsä järjestämissään kuntoutuspalveluissa. Tässä julkaisussa arvioidaan työ- ja elinkeinohallinnon järjestämien palvelujen edellytyksiä välineen käyttöön erityisesti vaikeasti työllistyvien osalta ja verrataan tilannetta Kansaneläkelaitokseen. Huomiota kiinnitetään erityisesti työvoimahallinnon järjestämiin palveluihin. Mikäli tapauskohtaista yksilöllistä tavoitteenasettelua ja vaikutusten arviointia työllisyyspalveluissa tulevaisuudessa kehitetään, olisi GAS:n mukainen tapauskohtainen arviointi haasteellista. Käytännössä menetelmän käyttö edellyttäisi tiettyjen julkaisussa esitettyjen reunaehtojen täyttymistä. Kaikkein vaikeimmin työllistyvien osalta välineen käytön mahdollisuudet asettuvat aktiivisen työvoimapolitiikan ja sosiaalipolitiikan rajapinnalle.

Lisätiedot

Kuvaus Työllisyyspalveluissa on tarpeellista asettaa asiakkaille tavoitteita ja arvioida, miten työllistymiseen liittyvät tavoitteet saavutetaan. Goal Attainment Scaling (GAS) on kansainvälisesti tunnettu yksilölliseen tavoitteenasetteluun ja vaikutusten arviointiin kehitetty tapauskohtaisen arvioinnin väline. Suomessa Kansaneläkelaitos (Kela) on ottanut välineen käyttöönsä järjestämissään kuntoutuspalveluissa. Tässä julkaisussa arvioidaan työ- ja elinkeinohallinnon järjestämien palvelujen edellytyksiä välineen käyttöön erityisesti vaikeasti työllistyvien osalta ja verrataan tilannetta Kansaneläkelaitokseen. Huomiota kiinnitetään erityisesti työvoimahallinnon järjestämiin palveluihin. Mikäli tapauskohtaista yksilöllistä tavoitteenasettelua ja vaikutusten arviointia työllisyyspalveluissa tulevaisuudessa kehitetään, olisi GAS:n mukainen tapauskohtainen arviointi haasteellista. Käytännössä menetelmän käyttö edellyttäisi tiettyjen julkaisussa esitettyjen reunaehtojen täyttymistä. Kaikkein vaikeimmin työllistyvien osalta välineen käytön mahdollisuudet asettuvat aktiivisen työvoimapolitiikan ja sosiaalipolitiikan rajapinnalle.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tekijä Piirainen, Keijo - Kettunen, Aija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-9935
Sivumäärä 62
ISBN 9789524932349
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8352083
Asiasanat arviointi, GAS-menetelmä, neuvonta, ohjaus, pitkäaikaistyöttömät, tavoitteet, tietokirjallisuus, työllistyminen, työvoimapalvelut, Työvoimapolitiikka
Alanimike 8352083

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Arviointi GAS-menetelmän edellytyksistä työllisyyspalveluissa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot