Altavastaajasta ykköskenttään - Eero Murto

Suomen teknologiapolitiikan ja sen toimijaorganisaatioiden kehitysvaiheita 1960-luvulta nykypäivään

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

59,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Murto, Eero - Niemelä, Mika - Laamanen, Tapio
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 527

Lisätiedot

Kirjan pääasiallisena tutkimuskohteena ovat julkisen vallan toimenpiteet teknologian edistämiseksi: poliittisten linjausten valmistelu, poliittinen toiminta ja käytännön toteuttaminen eri organisaatioissa. Kirjassa on keskeisesti nostettu esiin myös henkilöitä, joilla on ollut merkittävä vaikutus kehityslinjoihin. Tutkimus ajoittuu julkisen vallan teknologiarahoituksen "40-vuotisjuhlaan", sillä valtion vuoden 1967 tulo- ja menoarvioon sisällytettiin ensimmäistä kertaa määräraha teollisen tutkimustoiminnan tukemiseksi. Kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalan organisaatioista tutkimuksessa ovat keskeisesti esillä ministeriön lisäksi VTT, Tekes, Keksintösäätiö, Finnvera Oyj ja Teollisuussijoitus Oy. Lisäksi kirjassa sivutaan muun muassa valtion tiede- ja teknologianeuvoston, Suomen Akatemian, korkeakoululaitoksen ja SITRAn toimintaa lähivuosikymmenien ajalta.

Lisätiedot

Kuvaus Kirjan pääasiallisena tutkimuskohteena ovat julkisen vallan toimenpiteet teknologian edistämiseksi: poliittisten linjausten valmistelu, poliittinen toiminta ja käytännön toteuttaminen eri organisaatioissa. Kirjassa on keskeisesti nostettu esiin myös henkilöitä, joilla on ollut merkittävä vaikutus kehityslinjoihin. Tutkimus ajoittuu julkisen vallan teknologiarahoituksen "40-vuotisjuhlaan", sillä valtion vuoden 1967 tulo- ja menoarvioon sisällytettiin ensimmäistä kertaa määräraha teollisen tutkimustoiminnan tukemiseksi. Kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalan organisaatioista tutkimuksessa ovat keskeisesti esillä ministeriön lisäksi VTT, Tekes, Keksintösäätiö, Finnvera Oyj ja Teollisuussijoitus Oy. Lisäksi kirjassa sivutaan muun muassa valtion tiede- ja teknologianeuvoston, Suomen Akatemian, korkeakoululaitoksen ja SITRAn toimintaa lähivuosikymmenien ajalta.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Kauppa- ja teollisuusministeriö
Tekijä Murto, Eero - Niemelä, Mika - Laamanen, Tapio
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 527
ISBN 9789524891370
Ilmestymisvuosi 2007
Painos 1
Tilausnumero 8351851
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1960-luku, 1970-luku, 1980-luku, 1990-luku, 2000-2006, historia, Kehitysaluerahasto, korkea-asteen koulutus, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 1967 rahasto, Suomi, Suomi. Kauppa- ja teollisuusministeriö, Tekniikan edistä
Alanimike 8351851

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Altavastaajasta ykköskenttään

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot