Äitiys- ja lastenneuvolatoiminta sekä kouluterveydenhuolto - Tuovi Hakulinen-Viitanen

valtakunnallinen seuranta 2012

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Hakulinen-Viitanen, Tuovi - Hietanen-Peltola, Marke - Bloigu, Aini - Pelkonen, Marjaana
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 170

Lisätiedot

Äitiys- ja lastenneuvolatoiminnan ja kouluterveydenhuollon tilaa selvitettiin osastonhoitajille ja vastuulääkäreille vuoden 2012 lopulla lähetetyllä kyselyllä. Selvityksen tavoitteena oli tutkia, miten toimintoja on kehitetty vastaamaan kuntalaisten tarpeita ja uusia säännöksiä. Kyselyyn vastasi 150 terveyskeskusta - 94 prosenttia kyselyn saaneista. Tulosten mukaan neuvolan ja kouluterveydenhuollon palvelut olivat kehittyneet säännösten suuntaisesti. Lähes kaikissa terveyskeskuksissa oli nimetty toimintojen vastuuhenkilö. Laajat terveystarkastukset ja muut määräaikaiset terveystarkastukset järjestettiin lähes kaikissa terveyskeskuksissa säännösten mukaisina ajankohtina. Laajoissa terveystarkastuksissa perheiden hyvinvointia arvioitiin monipuolisesti, vaikka henkilöstö- ja aikaresurssit olivat osin puutteellisia. Henkilöstöresurssit olivat parantuneet kaikilla palvelusektoreilla, mutta jäävät vielä alle suositusten. Myönteisestä kehityksestä huolimatta palveluissa on edelleen eroja alueellisesti ja terveyskeskusten väestöpohjan koon perusteella. Selvityksen tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää neuvola- ja kouluterveydenhuoltopalvelujen valvonnassa, seurannassa ja kehittämistyössä kunnissa ja valtakunnallisesti. Raportissa esitetään myös toimenpide-ehdotuksia eri toimijoille.

Lisätiedot

Kuvaus Äitiys- ja lastenneuvolatoiminnan ja kouluterveydenhuollon tilaa selvitettiin osastonhoitajille ja vastuulääkäreille vuoden 2012 lopulla lähetetyllä kyselyllä. Selvityksen tavoitteena oli tutkia, miten toimintoja on kehitetty vastaamaan kuntalaisten tarpeita ja uusia säännöksiä. Kyselyyn vastasi 150 terveyskeskusta - 94 prosenttia kyselyn saaneista. Tulosten mukaan neuvolan ja kouluterveydenhuollon palvelut olivat kehittyneet säännösten suuntaisesti. Lähes kaikissa terveyskeskuksissa oli nimetty toimintojen vastuuhenkilö. Laajat terveystarkastukset ja muut määräaikaiset terveystarkastukset järjestettiin lähes kaikissa terveyskeskuksissa säännösten mukaisina ajankohtina. Laajoissa terveystarkastuksissa perheiden hyvinvointia arvioitiin monipuolisesti, vaikka henkilöstö- ja aikaresurssit olivat osin puutteellisia. Henkilöstöresurssit olivat parantuneet kaikilla palvelusektoreilla, mutta jäävät vielä alle suositusten. Myönteisestä kehityksestä huolimatta palveluissa on edelleen eroja alueellisesti ja terveyskeskusten väestöpohjan koon perusteella. Selvityksen tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää neuvola- ja kouluterveydenhuoltopalvelujen valvonnassa, seurannassa ja kehittämistyössä kunnissa ja valtakunnallisesti. Raportissa esitetään myös toimenpide-ehdotuksia eri toimijoille.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Hakulinen-Viitanen, Tuovi - Hietanen-Peltola, Marke - Bloigu, Aini - Pelkonen, Marjaana
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 170
ISBN 9789523021587
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8349548
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat tietokirjallisuus, hyvinvointi, terveyden edistäminen, nuoret, perheet, äitiysneuvolat, lastenneuvolat, kouluterveydenhuolto, terveystarkastukset, hoitoketjut, palveluketjut, henkilöstöresurssit, henkilöstö, osaaminen, täydennyskoulutus, moniammatillisuu
Alanimike 8349548

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Äitiys- ja lastenneuvolatoiminta sekä kouluterveydenhuolto

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot