ELOKUUN KUUKAUDENKIRJA 8/2016


Robin Hood ja Koiramäen lapset kaupungissa

 

Jäsenhinta 28,95 € (norm. 42,80 €) +
postituskulut 4,90 €.Veikeä kuvasatu Robin Hoodista johtaa Sherwoodin metsään. Koiramäen lapset kaupungissa kurkistaa Suomen historiaan.Klassikkokertomus aatelistaustaisesta hyväntekijästä, huolettomana Sherwoodin metsässä elelevästä Robin Hoodista saa Mauri Kunnaksen käsissä vauhdikkaan tulkinnan.
Kertomuskokoelmassa on kuusi tarinaa, joissa tapaamme kissahahmoisen Robin Hoodin lisäksi muut iloiset veikot munkki Tuckista Pikku-Johniin. Metsäläisten ryövätessä rikkailta ja jakaessaan saaliin köyhille kiristelee Nottinghamin ahne sheriffi hampaitaan. Kumpi vetää lopulta pidemmän korren?
Värikylläisessä ja yksityiskohtia vilisevässä kuvituksessa Sherwoodin siimeksessä ja Nottinghamin kujilla tallustelee myös tuttu unissakulkija,
Herra Hakkarainen.
Koiramäen lapset kaupungissa johdattaa lukijansa entisajan Suomen satamakaupunkiin. Koiramäen lapset Elsa ja Kille ovat päässeet ensimmäiselle kaupunkimatkalleen tapaamaan serkkujaan leipurimestari Tassulaisen luo. Kaupungin vilinässä onkin maalaisserkuille ihmeteltävää.
Teillä ja kujilla riittää hyörinää, torilla ja satamassa kohtaavat kauppiaat ja puuhakkaina ostoksia tekevät kaupunkilaiset, karauttaapa paikalle yllättäen ihka oikea palokuntakin. Kaupungissa on myös monenmoisia rakennuksia leipomosta sekatavarakauppaan, raatihuoneesta apteekkiin.
Koiramäen lapset kaupungissa on Mauri Kunnaksen taattua laatua. Historia avautuu mukaansatempaavana tarinana, josta myös aikuiset voivat oppia. Hilpeässä kuvituksessa ja hassuissa henkilöhahmoissa pätevä faktatieto menneestä ajasta painuu mieleen kiehtovalla tavalla.


 

 

  

Viimeinen peruutuspäivä on 31.8.2016Vinkki!
Tarjoa iloa myös ystävillesi ja tilaa useampi kuukaudenkirja edullisella  kuukaudenkirjahinnalla.
  

 

 

 

Mauri Kunnas Kirjakerho | Otavamedia Oy | Maistraatinportti 1 | 00015 Otavamedia | Asiakaspalvelu (09) 1566 302
g.gif